Z/Sivistys- ja kulttuurilautakunta, kokous 8.11.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 170 Nuorisoavustusten myöntämisperusteiden päivittäminen 

TRE:6320/12.05.00/2022

Valmistelija

  • Etu-Seppälä Jukka, Nuorisopalvelujohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtava koordinaattori Päivi Niskanen, puh. 050 528 7368, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Kalle Kaunisto, puh. 040 485 1059, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Sivistys- ja kulttuurilautakunta päättää oman vastuualueensa osalta yhteisöille jaettavien avustusten ja yksityishenkilöille myönnettävien apurahojen muodoista sekä myöntämisperusteista.

Tampereen kaupungin nuorisoavustusten myöntämisperusteet -asiakirja hyväksyttiin sivistyslautakunnan kokouksessa 5.10.2022. Nyt asiakirjaan tulisi lisätä vielä yksi avustuskokonaisuus.

Tampereen osallistuvan budjetoinnin (osbu) määräraha on 450 000 euroa. Se on suunnattu tasaisesti eri puolilla kaupunkia niin, että etelän, idän, keskustan, lännen ja pohjoisen alueilla on jokaisella käytössä 70 000 euroa. Rahasta on varattu 100 000 euroa koko kaupungin kattavan toiminnan toteutukseen.  

Tamperelaiset päättävät osbu-äänestyksessä, millaiseen toimintaan rahat suunnataan. Jokaisella alueella toteutetaan eniten ääniä saanut ehdotus. Jos alueen omaa määrärahaa jää vielä sen jälkeen yli, voidaan toteuttaa toinenkin budjettiin mahtuva ehdotus.

Tampereella käytiin toukokuussa osallistuvan budjetoinnin (osbu) äänestys. Äänestyksessä asukkaat valitsivat, mitkä ovat parhaat arjen turvallisuutta lisäävät teot. Käytössä olevalla 450 000 eurolla voidaan toteuttaa seitsemän osbu-projektia eri puolilla kaupunkia.

Toukokuun 2022 äänestyksen tuloksena idän, keskustan, lännen, pohjoisen ja koko kaupungin alueella toteutetaan yksi suuri eniten ääniä saanut projekti. Etelän alueella raha riitti myös toisen projektin toteutukseen. Toinen etelän alueen projekteista on määräraha lasten ja nuorten yhteisölliseen toimintaan etelän alueella. Avustushaulla toteutetaan tätä osallistavan budjetoinnin valituksi tullutta ideaa. 

Idean mukaan jaetaan määräraha turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä lisäävään lasten ja nuorten toimintaan. Avustusta voivat hakea kaikki etelän alueella asuvat alle 30-vuotiaat samaan tapaan kuin kaupungin nuorisopalvelujen Masseista mahiksia -toimintarahaa. Määräraha on 50 000 euroa. Kerta-avustusta voi hakea tammikuussa 2023 ja avustettava toiminta tulee toteuttaa vuoden 2023 marraskuun loppuun mennessä. Helmi-maaliskuussa 2023 järjestetään etelän alueella sähköinen äänestys, jolloin alueen alle 30-vuotiaat asukkaat saavat vaikuttaa kerta-avustuksen saajiin. Kerta-avustuksen myöntämisestä eli määrärahan jakamisesta päättää nuorisopalvelujohtaja keväällä 2023 etelän alueen alle 30-vuotiaiden äänestystulosten mukaisesti.

Nuorisoavustusten myöntämisperusteet -asiakirjaa on täydennetty kerta-avustuksella, joka kohdistuu lasten ja nuorten yhteisöllisen toiminnan avustuksen myöntämisperusteisiin (alaluku 3.3, s. 8–9).

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Savisaari Lauri, Johtaja

Nuorisoavustusten myöntämisperusteet -asiakirjan täydennys hyväksytään. Asiakirja korvaa sivistyslautakunnan 5.10.2022 hyväksymän Nuorisoavustusten myöntämisperusteet -asiakirjan. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Lauri Savisaari, Susanna Lundström, Mika Vuori, Hanna Karojärvi, Heini Ruski, Jyri Nuojua, Janne Kytö, Katja Korhonen, Riikka Viitaniemi, Anna Szalay, Venla Moisala, Juha Ahonen, Päivi Niskanen, Jukka Etu-Seppälä, Anna Henttonen, Pekka P. Paavola, Kirsi Nurmio, Sannamaria Ahola, Kristiina Järvelä, Mia Lumio, Tatjaana Julin, Tuula Mikkonen, Timo Antikainen, Anna-Kaisa Heinämäki, Teppo Rantanen, Jarkko Vesapuisto, Mikko Nurminen, Kaisu Kammonen, Teija S. Ahonen, Kristiina Lehtinen, Päivi Lehtinen, Teemu Irri, Jaana Hartman, Jukka Varonen, Kirsi M. Nieminen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.