Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 13.12.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 141 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen koulutuksen opiskelijapaikkamäärän muutos ja lisääminen kevään 2023 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:6013/12.02.01/2022

Valmistelija

  • Viskari Kirsi, Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 040 037 6420, opintoasianjohtaja Merja Sarvala, puh.041 730 0075 ja opintoasianpäällikkö Raija Möttönen, puh. 050 344 2484, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Elinvoima- ja osaamislautakunta on kokouksessaan 13.9.2022 § 100 päättänyt ammatillisen koulutuksen aloituspaikoista kevään 2023 yhteishaussa. Päätöksessä opiskelijapaikkoja suunnattiin peruskoulun päättäville oppivelvollisille ja ilman aiempaa tutkintoa oleville hakijoille 2845 paikkaa. Näistä 2845 opiskelijapaikasta suunnattiin 2333 perustutkintoihin ja 512 tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA-koulutukseen). Muut opiskelijapaikat kohdennettiin jatkuvaan hakuun, koska tietyt osaajapulasta kärsivät alat eivät ole vetovoimaisia nuorten joukossa. Työvoiman saatavuus pyritään varmistamaan lisäämällä aikuiskoulutuksen tarjontaa. Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen opiskelijapaikkamäärä on joustava. Tarvittaessa opiskelijapaikkoja voidaan lisätä, jotta varmistetaan opiskelupaikat oppivelvollisille opiskelijoille.

Rakennusalan perustutkinnon maarakennuskoneenkuljettajan osaamisalan koulutus siirtyy Hepolamminkadulle Nokian Kivimiehenkadun toimipisteestä, josta luovutaan keväällä 2023. Muutoksen taustalla ovat muun muassa muuttuvat työelämän osaajatarpeet, kyseisen koulutuksen työvaltaisuus ja synergiaedut Hepolamminkadulla. Nokialla ja uudella Silta-kampuksella vastataan työelämän kasvaviin osaajatarpeisiin muun muassa kone- ja tuotantotekniikan ja sosiaali- ja terveysalan koulutuksella. Silta-kampuksen valmistuttua on perusteltua nostaa näiden osaajapulasta kärsivien alojen aloituspaikkamäärät uudisrakentamista edeltäneelle tasolle.

Hallintosäännön (1.8.2021) 21 §:n mukaan elinvoima- ja osaamislautakunta vastaa kaupungin ja koko yhteistoiminta-alueen koulutuspolitiikan suuntaviivojen määrittelystä sekä koulutuspoliittisesta ohjauksesta ammatillisen koulutuksen osalta.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Rakennusalan perustutkinnon Maarakennuskoneenkuljettajan osaamisalan 20 opiskelijapaikkaa siirretään Nokian toimipisteestä Hepolamminkadun toimipisteeseen. 

Hepolamminkadun toimipisteen rakennusalan perustutkinnon opiskelijapaikkamäärää lisätään kuudella, siten että kokonaisopiskelijapaikkamäärä on 86.

Nokian toimipisteen kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon opiskelijapaikkamäärää listään 20 ja sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon opiskelijamäärää lisätään 20 vastaamaan työelämän kasvavaa tarvetta.

Yhteensä opiskelijapaikkamäärä kevään 2023 yhteishaussa on 2891, josta perustutkintoihin 2379 paikkaa ja 512 tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen.

Lautakuntaa informoidaan lukuvuoden aikana koulutuksen täyttöasteesta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tredu johtoryhmä, Tredu koulutuspäälliköt, Tarja Kirvesmäki, Minna Harju

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.