Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 13.12.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 148 Elinvoima- ja osaamislautakunnan toimivallan siirto työllisyys- ja kasvupalvelujen viranhaltijoille 

TRE:429/00.02.01/2021

Valmistelija

  • Saari Regina, Työllisyysjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Työllisyysjohtaja Regina Saari, puh. 050 346 9603, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Hyvinvointialueen aloittaessa 1.1.2023 kaupungin hallintosäännön mukaisissa elinvoima- ja osaamislautakunnan tehtävissä tapahtuu muutoksia, kun kuntouttava työtoiminta siirtyy kokonaisuudessaan hyvinvointialueen järjestettäväksi ja vastaavasti uusina tehtävinä lautakunnalle tulevat kotoutumista edistävien palvelujen järjestäminen, joita ovat kansainvälistä suojelua saavien vastaanottopalvelut ja vieraskielisten työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta annetun lain nojalla kaupungin tehtäväksi siirretyt palvelut sekä vastaanottokeskuspalvelujen tuottaminen sopimuksella.

Hallintosäännön 17 §:n mukaisesti lautakunta päättää oman tehtäväalueensa osalta viranomaisen päätösvallan käyttämisestä ja voi siirtää hallintosäännössä mainitun toimivaltaansa kuuluvan asian ratkaistavaksi viranomaiselle, joka tämän päätöksenteon osalta toimii lautakunnan alaisena.

Elinvoima- ja osaamislautakunta on päätöksellään 27.1.2021 siirtänyt toimivaltaa työllisyys ja kasvupalvelujen viranhaltijoille palkkatuella toisen työnantajan, käyttäjäyrityksen, käyttöön palkattavien työsopimusten tekoon liittyen sekä rekrytointilisän ja -palkkiosta myöntämiseen liittyen. Lisäksi samalla päätöksellä on siirretty toimivalta kuntouttavan työtoiminnan myöntämisestä (Laki kuntouttavasta työtoiminnasta 189/2001). 

Lautakunnan tehtävissä vuoden 2023 alussa tapahtuvista tehtävämuutoksista johtuen toimivallan siirtoa koskevaa päätöstä on tarve päivittää siten, että päätöksestä poistetaan hyvinvointialueelle siirtyvän kuntouttavan työtoiminnan myöntämiseen liittyvä toimivalta ja lisätään vastaanottokeskuspalvelujen tuottamiseen liittyvän vastaanottorahan (ja tarvittaessa käyttörahan) myöntämiseen toimivalta 1.1.2023 työllisyys- ja kasvupalvelujen palveluryhmään siirtyville virkasuhteisille vastaanottokeskuksen palveluohjaajille sekä vastaanottokeskuksen johtajalle. (Laki kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta sekä ihmiskaupan uhrin tunnistamisesta ja auttamisesta 746/2011, 19–23 §)

Muilta osin toimivallan siirtoon ei esitetä muutoksia.

Ehdotus elinvoima- ja osaamislautakunnan päätösvallan delegoinniksi 1.1.2023 alkaen on liitteenä. 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Liitteessä mainitut päätösvallan siirrot hyväksytään ja ne tulevat voimaan 1.1.2023 alkaen.

Tämä päätös korvaa elinvoima- ja osaamislautakunnan päätöksen 27.1.2021 § 19.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Regina Saari, Mari Taverne, Atte Viinikka, Liisa Korkatti, ko-pa-li (konsernihallinto, palvelualueet, liikelaitokset)

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.