Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 6.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 66 Ilmoitusasiat 

Perustelut

1 Lautakuntien asiat

Sosiaali- ja terveyslautakunta on kokoustanut. Kokouksessa käsiteltiin valtuutettu Ahteen valtuustoaloitetta sekä kokouksessa päätettiin perustaa sosiaalityöntekijöiden virkoja sekä käytiin palvelu- ja vuosisuunnitelman raporttia. Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoustaa seuraavan kerran torstaina 7.4.2022. Joukkoliikennelautakunta on kokoustanut 16.3.2022. Kokouksessa käsiteltiin maskisuositusta sekä bussien etupenkkien uudelleenkäyttöön ottamisesta. Lisäksi kokouksessa päätettiin myöntää matkustusoikeus Ukrainan passilla matkustaville maksuttomat matkat. Seuraava joukkoliikennelautakunnan kokous on keskiviikkona 13.5.2022. Käytiin keskustelua nuorisovaltuuston taksikortista. Taksikorttia on mahdollista käyttää nuoriso-ohjaajan tai nuorisopalveluiden koordinaattorin Päivi Niskasen luvalla.

2 Kaupunginhallituksen asiat

Kaupunginhallitus on kokoustanut.

3 Kaupunginvaltuuston asiat

Kaupunginvaltuusto on kokoustanut 21.3.2022. Kokouksessa käsiteltiin runsain mitoin valtuustoaloitteita sekä yhtä asemakaavaa. Nuorisovaltuusto jätti kokouksessa historiansa ensimmäisen valtuuston kokouksessa jätetyn ajankohtaisia asioita. Lisäksi kokouksessa valittiin edustaja liikennejärjestelmän suunnitelman sidosryhmätilaisuuteen koskien yhdeksäsluokkalaisten vaikuttamistapahtuman järjestämistä. Seuraava kaupunginvaltuuston kokous on 11.4.2022.

4 Pirkanmaan maakunnallisen nuorisovaltuuston asiat 

Pirkanmaan maakunnallinen nuorisovaltuusto on kokoustanut 4.4.2022 Tampereen yliopistollisen keskussairaalan tiloissa. Kokouksessa käsiteltiin ajankohtaisia asioita. Lisäksi kokouksessa valittiin edustaja liikennejärjestelmän suunnitelman sidosryhmätilaisuuteen.

5 Koronan tilannekatsaus

Koronatilanne on vakaa. Lähes kaikki koronarajoitukset ovat poistuneet. Nuorisovaltuuston toiminnassa on edelleen voimassa vahva maskisuositus.

6 Ohjaamon nuorten kehittäjäryhmän asiat

Ei lisätietoa.

7 Koulukummien asiat

Muistutetaan koulu- sekä oppilas- ja opiskelijakuntakäyntien varaamisesta. Nuorisovaltuuston Google Driveen on luotu uusi kansio koulukummeille.

8 Frendie-sovellus

Frendie-sovelluksen kehittäjä ovat olleet yhteydessä nuorisovaltuustoon. Frendie-sovellus on sovellus, jonka avulla yksinäisiä nuoria pyritään auttamaan löytämään kavereita. Lisäksi sovelluksessa on aina paikalla nuoriso-ohjaajia, joiden kanssa nuoret voivat puhua. Frendie-sovelluksesta tiedotetaan myös mahdollisuuksien mukaan kouluneuvostossa sekä kevätseminaarissa.

9 Vaikuttamiskoulutus 29.3.2022

Nuorisovaltuutettuja osallistui Parmacon järjestämään vaikuttamiskoulutukseen, Koulutuksessa käytiin läpi vaikuttamiseen liittyviä asioita sekä tunnistettiin eri vaikuttamisen keinoja. Lisäksi koulutuksessa suoritettiin harjoitus, jossa käsiteltiin eri vaihtoehtoja nuorisovaltuuston kokouspalkkioiden saamiseksi.

10 Seuraava kokous

Todetaan seuraavan kokouksen ajankohta. Seuraava kokous on 27.4.2022.

 

Päätösehdotus oli

Merkitään tiedoksi.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Milja-Maria Halme saapui kokoukseen ajassa 16.40.

Kerttu Kuoppala saapui kokoukseen ajassa 17.00.

Arttu Vuori saapui kokoukseen ajassa 17.07.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)