Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 6.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 73 Koulukummit 

TRE:1203/00.01.03/2022

Valmistelija

  • Niskanen Päivi, Johtava koordinaattori

Lisätietoja päätöksestä

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Suvi Brusin esittelee aihetta. Nuorisovaltuusto keskustelee aiheesta. Nuorisovaltuuston hallitus esittää koulukummijärjestelmästä luopumista. Koulu- ja oppilas- tai opiskelijakuntakäyntejä voisivat tehdä kaikki nuorisovaltuutetut, jotka haluaisivat niitä tehdä. Kysytään, miten koulukummijärjestelmästä luopumisesta tiedotetaan oppilaitoksille. Koulukummijärjestelmästä luopuminen ei estäisi koulu- ja oppilas- tai opiskelijakuntakäyntien tekemistä. Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Arttu Vuori esittää muutoksen päätösesitykseen: ”Toimintasäännön kappaleesta neljä poistetaan pykälistä 4.2, 5.2 ja 5.3 maininnat koulukummeista ja korvataan ne oppilaitosvierailuilla.” Nuorisovaltuuston sihteeri Eetu Hukkanen esittää muutoksen päätösesitykseen: ”Nuorisovaltuusto luopuu koulukummijärjestelmästä ja poistaa toimintasäännön pykälistä 4.2, 5.2 ja 5.3 maininnat koulukummeista ja korvaa ne oppilaitosvierailuilla.” Eetu Hukkasen muutosesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Päätösehdotus oli

Nuorisovaltuusto luopuu koulukummijärjestelmästä ja poistaa toimintasäännön pykälistä 4.2, 5.2 ja 5.3 maininnat koulukummeista ja korvaa ne oppilaitosvierailuilla.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)