Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 15.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 173 Nuorisovaltuuston varajäsenen eroaminen 

TRE:1203/00.01.03/2022

Lisätietoja päätöksestä

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Nuorisovaltuuston varajäsen Miika Kumpumäki on eronnut nuorisovaltuustosta ja siihen liittyvistä tehtävistä henkilökohtaisten syiden vuoksi. Hän on ilmoittanut erostaan kirjallisesti nuoriso-ohjaajalle. Nuorisovaltuuston toimintaohjeessa määrätään nuorisovaltuuston kokoonpanon täydentämisestä seuraavaa: "Ollessaan jatkuvasti estynyt toimimaan nuorisovaltuuston jäsenenä, tulee jäsenen esittää eropyyntönsä nuoriso-ohjaajalle. Jäsen voi erota niin halutessaan. Jäsenen ero todetaan nuorisovaltuuston kokouksessa ja ilmoitetaan, kuka varajäsenistä nousee vaalituloksen mukaisesti varsinaiseksi jäseneksi ja kuka ehdolla olleista varajäseneksi."

Toimintaohjeen mukaisesti nuoriso-ohjaaja kutsuisi eronneiden varsinaisten jäsenten tilalle uuden varajäsenen ehdokkaina olleiden henkilöiden keskuudesta. Nuorisovaltuuston järjestämissä täydennysvaaleissa 15.9.2022 olleita ehdokkaita ei kuitenkaan enää ole, joten uusia varajäseniä ei voida kutsua eronneiden tilalle. Näin ollen nuorisovaltuuston varajäsenten määrä alittaa toimintaohjeen asettaman varajäsenten vähimmäismäärän.

Uudet nuorisovaltuustovaalit järjestetään 7.-20.11.2022 ja näissä vaaleissa valitaan nuorisovaltuuston jäsenet ja varajäsenet, jotka aloittavat toimintakautensa 1.1.2023. Nuorisovaltuuston kokoonpano täydentyy näiden vaalien muodossa.

Päätösehdotus oli

Nuorisovaltuusto toteaa varajäsen Miika Kumpumäen eronneeksi Tampereen kaupungin nuorisovaltuustosta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Miika Kumpumäki

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)