Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 15.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 174 LISÄPYKÄLÄ: Nuorisovaltuuston lausunto Nyssen läntisestä linjastosuunnittelusta vuodelle 2024 

TRE:1203/00.01.03/2022

Lisätietoja päätöksestä

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Nyssen läntinen linjastosuunnittelu vuodelle 2024-projektin tarkoituksena on sovittaa Pyynikintorin ja Lentävänniemen välillä käynnistyvän raitiotien ja alueen bussiliikenne sujuvaksi ja kustannustehokkaaksi kokonaisuudeksi. Samassa projektissa tarkastellaan myös koko Länsi-Tampereen sekä Ylöjärven joukkoliikennepalvelua ja sitä kehitetään vastamaan alueille määriteltyä palvelutasoa. Projektin tavoitteena on kehittää joukkoliikennepalvelua matkustajien tarpeita kuunnellen, yhdistää bussi- ja raideliikenne toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi, parantaa joukkoliikenteen käyttökokemusta ja tukea kestävää liikkumista kasvavalla kaupunkiseudulla.

Nysse pyytää lausuntoa Läntisestä linjastosuunnittelusta vuodelle 2024 – luonnoksista 1 ja 2. Luonnokset ovat nähtävillä Nyssen nettisivuilla https://www.nysse.fi/linjasto2024.html. Luonnosten lisäksi Nyssen nettisivuilla voi käydä tutustumassa joukkoliikenteen palvelutasomäärittelyyn vuosille 2022–2025 sekä Nyssen suunnitteluperiaatteisiin.

Nuorisovaltuuston kokous päättää nuorisovaltuuston lausunnoista.

Päätösehdotus oli

Nuorisovaltuusto valtuuttaa hallituksen hyväksymään lausunnon.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kirjaamo@tampere.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)