Kaupunginhallitus, kokous 13.2.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 76 Tampere Junior -kehitysohjelman tilannekatsaus (kehittämiskokousasia) 

TRE:537/00.01.03/2023

Valmistelija

  • Savisaari Lauri, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja Lauri Savisaari, puh. 040 801 6081 ja suunnittelujohtaja Leena Viitasaari, puh. 050 553 8672, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampere Junior -kehitysohjelman ohjelmasuunnitelma on hyväksytty vuosille 2020–2023. Ohjelman visiona on Tampere – paras kaupunki kasvaa. Kehitysohjelman toiminnan painopisteitä ovat ihmiskeskeinen tietojohtaminen, lapsiystävällisyys sekä lasten ja nuorten hyvinvointierojen kaventaminen. 

Tampere Junior -kehitysohjelmassa laaditaan vuoden 2023 aikana lapsiperhetietoa tuottava ajantasainen tilannekuva palveluista vastaavan johdon, lähiesimiesten ja asiakastyötä tekevien ammattilaisten käyttöön. Tilannekuvalla vahvistetaan lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa työskentelevien tiedolla johtamisen kyvykkyyttä. Lapsiperhetiedolla johtaminen mahdollistaa strategisen johtamisen kaupunkitasoisesti ja aluelähtöisesti.  

Lasten, nuorten ja perheiden yhdenvertaisuutta edistetään monialaisella yhteistyöllä. Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyön toimenpiteitä toteuttamalla lisätään tietoa lapsen oikeuksista, mahdollistetaan lasten ja nuorten osallisuus sekä vahvistetaan turvallisuutta eri alueilla ja kasvuympäristöissä. Nuorisopassilla tuetaan Tampereella asuvien perusopetuksen 7.- ja 8.- ja 9.-luokkalaisten nuorten harrastamista ja hyvinvointia. 

Ohjelmakauden viimeisen vuoden aikana varmistetaan monialaisten rakenteiden ja toimintamallien jatkumo yhteisillä tavoitteilla. Tällä tavoin edistetään lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointierojen kaventumista. Kehitysohjelman vaikuttavuutta arvioidaan suhteessa kehitysohjelmalle asetettuihin tavoitteisiin. 

Tampere Junior -kehitysohjelman painotukset vuodelle 2023 ovat tiedolla johtamisen rakenteen valmistelu, Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyö sekä kehitysohjelman vaikuttavuuden summaaminen ja työ toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Tampere Junior -kehitysohjelman tilannekatsaus merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden suunnittelujohtaja Leena Viitasaarelle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana.

Oliver Priimägi poistui kokouksesta päätöksenteon jälkeen.

Tiedoksi

Lauri Savisaari, Leena Viitasaari, Tanja Jurvanen, Esko-Pekka Järvinen, Tiia Heinäsuo, Virve Savolainen, Darina Manina-Mäkelä, Johanna Pyymäki, Lauri Ikola, Pirjo-Liisa Länkinen, Nina Mustikkamäki, Tuomas Huhtala

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)