Kaupunginhallitus, kokous 13.2.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 77 Suurtapahtumien tilannekatsaus 

TRE:808/00.01.03/2023

Valmistelija

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701 ja tapahtumajohtaja Perttu Pesä, puh. 050 587 6200, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin tavoitteena on olla kansainvälisen tason tapahtumien ja kulttuurin keskittymä, jossa elämysten äärelle houkutellaan ympäri vuoden. Kaupunki toimii aktiivisesti vahvistaakseen ja kansainvälistääkseen tapahtumatarjontaa ja tavoittelee Tampereelle lisää suurtapahtumia. Suurtapahtumakatsaus annetaan kaupunginhallitukselle 2–3 kertaa vuodessa. Katsaus perustuu suurtapahtumatyöryhmän työskentelyyn, jossa käydään säännöllisesti läpi haettavia ja toteuttavia tapahtumia.

Tapahtumat ovat merkittävä osa niin elinkeinojamme kuin kokonaisvaltaista vetovoimaammekin. Kentät ja katsomot täyttyvät paikallisten, päätapahtumien, suurtapahtumien ja aika ajoin megatapahtumienkin myötä. Vuonna 2023 toiseen kertaan järjestettävät miesten jääkiekon MM-kilpailut ja kesällä kilpailtava European Masters Games toimivat tässä hyvänä esimerkkinä. Muina vuoden 2023 merkittävinä suurtapahtumina mainittakoon painin U23 MM-kilpailut ja ITF taekwon-don MM-kilpailut.

Nokia Arena on ottanut mainiosti paikkansa keskusta-alueen tapahtuma-alustana ja vaikutukset keskustan vireyteen ovat säteilleen positiivisesti eri kaupan sekä ravitsemus- ja majoitustoiminnan aloihin.

Tapahtumien hakuprosesseissa kaupunki on ollut aktiivinen kumppani mm. urheilutapahtumissa. Elpyminen COVID-19-pandemian aiheuttamasta kriisistä on tapahtunut nopeasti. Useiden tapahtumien hakuprosesseja on meneillään niin urheilun kuin kulttuuritapahtumien saralla.

Kaupunginhallitukselle esitellään suurtapahtumatyöryhmän suosittamat tapahtumahaut tuleville vuosille ja päätetään niihin osallistumisesta.

Asian liite on salassa pidettävä viranomaisten toiminnan julkisuudesta säädetyn lain 24 § 1 momentin kohdan 17 perusteella.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Suurtapahtumien tilannekatsaus merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden tapahtumajohtaja Perttu Pesälle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana.

Brigita Krasniqi, Ilkka Sasi, Johanna Loukaskorpi ja Pekka Salmi poistuivat kokouksesta.

Tiedoksi

Anna-Kaisa Heinämäki, Perttu Pesä, Heidi Korkeamäki

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)