Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 22.3.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 34 Olkahisen koulun uudisrakennus ja päiväkodin perusparannus -hankkeen lopputilitys 

TRE:7853/10.03.06/2018

Valmistelija

  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja hankepäällikkö Satu Lahdensivu, puh. 040 637 3889, etunimi.sukunimi@tilapa.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Olkahisen koulun uudisrakennus ja päiväkodin perusparannus -hankkeen toteutussuunnitelma hyväksyttiin Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnan kokouksessa 25.3.2020.

Uusi koulu on mitoitettu 300:lle 1-6 -luokan oppilaalle, sisältäen myös kaksi esiopetusryhmää. Päiväkodissa on neljä ryhmää, yhteensä noin 80 lasta. Lisäksi koulurakennukseen tulee tilat Pirkanmaan Voimia Oy:lle sekä kouluterveydenhuollolle. Koulurakennus on 2-kerroksinen ja lisäksi kellarikerroksessa sijaitsee väestönsuojassa olevat sosiaalitilat. Koulun aula/ruokasali sekä liikuntatilat ovat rajattavissa iltakäyttöön. Päiväkodista on esteetön sisäyhteys koulurakennukseen.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Pohjarakennesuunnittelusta vastasi Taratest Oy, LVIA-suunnittelusta LVI-Insinööritoimisto Sol-Air Oy, sähkösuunnittelusta Ramboll Finland Oy ja rakenne- ja akustiikkasuunnittelusta A-Insinöörit Suunnittelu Oy.

Hankkeen rakennuttamisesta on vastannut Tampereen Tilapalvelut Oy. Kohteen projektipäällikkönä toimi Satu Lahdensivu. Rakennustöiden valvojana toimi Juha Koskinen, LVI-töiden valvojana Timo Koskela, sähkötöiden valvojana Timo Harjula ja rakennusautomaatiotöiden valvojana Teppo Källi.

Rakennus- ja talotekniikkaurakat kilpailutettiin EU-hankintamenettelyn mukaisina avoimina hankintakyselyinä tammi-helmikuussa 2020. Rakennustöistä vastasi päätoteuttajana Lujatalo Oy, IV-töistä Lahden LVI-talo Oy, putkitöistä Consti Talotekniikka Oy, sähkötöistä Epilän Sähkökone Oy ja rakennusautomaatiotöistä Assemblin Oy.

Rakennustyöt aloitettiin huhtikuun lopussa 2020. Koulu valmistui sisäpuolisilta osiltaan syyskuussa 2021 ja otettiin käyttöön lokakuussa 2021 syysloman jälkeen. Päiväkodin perusparannus valmistui sisäpuolisilta osiltaan tammikuussa 2022. Yhteiset pihat pysäköintipaikkoineen tulivat täysin valmiiksi marraskuussa 2022.

Päiväkodin rakennustöiden aloitusta viivästytti päiväkodilla ennen rakennustöiden aloitusta tapahtunut vesivahinko. Vahinkoasiaa käsiteltiin asunto- ja kiinteistölautakunnan kokouksen ajankohtaisissa asioissa 19.8.2020. Vesivahingon kustannukset korvattiin vahinkorahastosta.

Hankkeelle oli kaupungin vuoden 2021 investointiohjelmassa hyväksytty 12 900 000 euron määräraha.

Toteutussuunnitelmassa hyväksytty kustannusarvio oli 12 387 000 euroa. Lopulliset toteutuskustannukset olivat yhteensä 12 333 000 euroa eli kustannukset alittuivat 54 000 eurolla. Tämän lisäksi Pirkanmaan Voimia Oy:n keittiölaitteiden hankintakustannus oli 131 240 euroa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Olkahisen koulun uudisrakennus ja päiväkodin perusparannus -hankkeen lopputilitys hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Hankepäällikkö Satu Lahdensivu oli asiantuntijana läsnä kokouksessa ja poistui ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Virpi Ekholm, Niko Suoniemi, Jarmo Viljakka, Anu Rajala, Anni Andrejeff, Kristiina Järvelä, Elli Rasimus, Elina Kalliohaka, tilapalvelut@tilapa.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)