Kaupunginhallitus, kokous 8.5.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 209 Suurtapahtumien tilannekatsaus 

TRE:808/00.01.03/2023

Valmistelija

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tapahtumajohtaja Perttu Pesä, puh. 050 587 6200, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin tavoitteena on olla kansainvälisen tason tapahtumien ja kulttuurin keskittymä, jossa elämysten äärelle houkutellaan ympäri vuoden. Kaupunki toimii aktiivisesti vahvistaakseen ja kansainvälistääkseen tapahtumatarjontaa ja tavoittelee Tampereelle lisää suurtapahtumia. Suurtapahtumakatsaus annetaan kaupunginhallitukselle 2–3 kertaa vuodessa. Katsaus perustuu suurtapahtumatyöryhmän työskentelyyn, jossa käydään säännöllisesti läpi haettavia ja toteuttavia tapahtumia.

Vuosi 2023 on Tampereella todella vilkas suurtapahtumien näkökulmasta. Jääkiekon MM-kilpailut, European Masters Games, ITF Taekwon-don MM-kilpailut ja Painin U23 MM-kilpailut ovat kansainvälisimmät tapahtumat vuoden aikana. Kaikkien valmistelu on täydessä käynnissä, mutta Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset kasvaneiden kustannusten (mm. lennot, asuminen) osalta vaikuttavat ihmisten osallistumispäätöksiin ja aiheuttavat huolta järjestäjille.

Tulevaisuudessakin Tampereen vetovoima tapahtumien osalta näyttää vahvalta. Viime vuosien panostukset niin tapahtumien infrastruktuuriin kuin toimintaan tuottavat nyt hedelmää ja kansainväliset organisaatiot pitävät kaupunkia erinomaisena paikkana isoille tapahtumille.

Kaupunginhallitukselle esitellään suurtapahtumatyöryhmän suosittamat tapahtumahaut tuleville vuosille ja päätetään niihin osallistumisesta.

Asian liite on salassa pidettävä viranomaisten toiminnan julkisuudesta säädetyn lain 24 § 1 momentin 17 kohdan perusteella.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Suurtapahtumien tilannekatsaus merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden tapahtumajohtaja Perttu Pesälle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistui ennen päätöksentekoa.

Ilmari Nurminen liittyi kokoukseen.

Tiedoksi

Teppo Rantanen, Perttu Pesä, Heidi Korkeamäki, Maiju Viiki

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)