Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 7.6.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 118 Rekrytointikoordinaattorin viran perustaminen työllisyys- ja kasvupalvelujen palveluryhmään (Ohjaamo) 

TRE:2935/01.02.01/2023

Valmistelija

  • Saari Regina, Työllisyysjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöpäällikkö Mia Sorri,​ puh. 041 730 0460, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Työllistymisen monialaisen tuen lainsäädännön uudistuessa monialaisten palvelujen kohderyhmä laajenee ja asiakasmäärä kasvaa entisestään. Laki työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta (1269/2020) on voimassa 31.12.2024 asti ja TE-palvelut 2024 -uudistuksessa lakisääteiset julkiset työvoima- ja yrityspalvelut siirtyvät valtiolta kuntien järjestämisvastuulle 1.1.2025 alkaen. Nuorten Ohjaamo-toiminta muuttuu samassa yhteydessä lakisääteisesti pysyväksi.

Rekrytointikoordinaattorin ydintehtävänä on yhdistää työtä ja työvoimaa etsivät. Rekrytointikoordinaattori käy aktiivista vuoropuhelua yritysten kanssa työvoimatarpeista, välittää yrityksiin tietoa tarjolla olevista työnhakijoista ja räätälöi yritysten työvoimatarpeisiin työnantajakohtaisia rekrytoinnin ratkaisuja. Rekrytointikoordinaattorin tehtävänä on myös rakentaa työnhakijoille polkuja rekrytoiviin yrityksiin. Rekrytointikoordinaattori tukee työnhakijoiden työnetsintää ja räätälöi tarvittavia tukipalveluja verkostoyhteistyönä rekrytoinnin onnistumiseksi. Rekrytointikoordinaattori toimii kiinteässä yhteistyössä muiden rekrytointikoordinaattorien ja koulutusasiantuntijoiden kanssa. Lisäksi rekrytointikoordinaattori toimii vuotuisen nuorten Kesäduuni-kampanjan projektipäällikkönä ja koordinoi kampanjan toteutusta työllisyys- ja kasvupalvelujen ja muiden toimijoiden yhteisenä hankkeena. Rekrytointikoordinaattorin tehtävä on viranomaistehtävä. 

TE-palvelut 2024 -uudistuksen järjestämisvastuun siirtymiseen saakka käynnissä olevan kuntakokeilun palvelujen turvaaminen edellyttää tehtävien vakinaistamista. Vakituisilla viroilla turvataan työllisyys- ja kasvupalvelujen lakisääteisen ydintehtävän vaikuttavaan ja tulokselliseen toteuttamiseen tarvittavan osaamisen saaminen ja säilyminen organisaatiossa sekä mahdollisuus ammattitaitoiseen, asiantuntevaan ja laadukkaaseen valmistautumiseen TE-palvelut 2024 -uudistuksen tuomiin laajeneviin lakisääteisiin vastuisiin. Työ- ja virkasuhteisia tehtäviä vakinaistetaan asteittain uudistuksen edetessä.

Esitetään,​ että työllisyys- ja kasvupalvelujen palveluryhmään työllistymisen monialaisen tuen palvelujen Ohjaamoon perustetaan rekrytointikoordinaattorin virka 1.7.2023 alkaen.

Perustettavan viran tiedot:
Toimintayksikkö: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue, työllisyys-​ ja kasvupalvelujen palveluryhmä,​ työllistymisen monialaisen tuen palvelut, Ohjaamo
Tehtävänimike: Rekrytointikoordinaattori
Kustannuspaikka: 154700
Esihenkilö: Tiimiesimies
Palvelussuhteen laji: virka
Palkka: 3178,99 €/kk (sisältää KVTESin yleiskorotus 1.6.2023)
Sopimus/hinnoittelu: KVTES,​ 01ASI040, TVA taso 1
Asema: muu
Esihenkilösasema: ei
Työaikajärjestelmä: KVTES,​ toimistotyöaika 36,​25 h/vko
Kokoaikainen,​ 100 %

Vakanssi sisältyy vuoden 2023 talous- ja henkilöstösuunnitelmaan.

Tampereen kaupungin hallintosäännön (1.6.2023) 43 § perusteella viran perustamisesta päättää lautakunta alaisessaan toiminnassa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueelle työllisyys- ja kasvupalvelujen palveluryhmään työllistymisen monialaisen tuen palvelujen Ohjaamoon perustetaan rekrytointikoordinaattorin virka 1.7.2023 alkaen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Regina Saari, Tommi Eskonen, Tellu Mattila, Mia Sorri

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.