Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 7.6.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 113 Tampereen kaupungin aikuisten perusopetuksen paikallisen opetussuunnitelman päivitys 1.8.2023 alkaen (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:2880/12.01.01/2023

Valmistelija

  • Viskari Kirsi, Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420 ja koulutuspäällikkö Kristiina Teiss, puh. 040 806 2669, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Opetushallitus on päättänyt muuttaa ja täydentää Aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden 2017 luvun 8 alalukua 8.4. Oppiaineet aikuisten perusopetuksen alkuvaiheessa. Aikuisten perusopetuksen arviointikriteerit alkuvaiheen opetuksen päättyessä sisällytetään sellaisenaan Aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden 2017 mukaisesti laadittuihin paikallisiin opetussuunnitelmiin. Arviointikriteerit tulee ottaa käyttöön viimeistään 1.8.2023 alkaen. Lisäksi Opetushallitus on muuttanut aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita oppilas- ja opiskelijahuoltolain muutosten johdosta. Muutokset liittyvät hyvinvointialueiden toiminnan käynnistymiseen 1.1.2023 alkaen.

Tampereella aikuisten perusopetuksen kohderyhmäksi ovat vakiintuneet oppivelvolliset, joten paikalliseen opetussuunnitelmaan on tarpeen lisätä muutokset alku- ja päättövaiheen valinnaisaineiden, työelämäjaksojen sekä pakollisten kieliopintojen paikallisesti päätettävien asioiden osuudet. 

Tampereen kaupungin aikuisten perusopetuksen paikallisen opetussuunnitelman päivittämistä on valmisteltu Tredun ja Tampereen aikuislukion yhteistyönä.

Muutosten jälkeen on tarkoitus tallentaa aikuisten perusopetuksen paikallinen opetussuunnitelma ePerusteisiin.

Tampereen kaupungin hallintosäännön (1.6.2023) 21 § perusteella elinvoima- ja osaamislautakunnan tehtävänä on järjestää aikuisten perusopetus.

Tampereen kaupungin aikuisten perusopetuksen paikallisessa opetussuunnitelmassa on päätetty aikuisten perusopetuksen järjestämisestä Tredussa sekä Tampereen aikuislukiossa. Asiakirjaa on käsitelty elinvoima- ja osaamislautakunnassa viimeksi 15.11.2017 (§ 70). Tämän asian liitteenä oleva asiakirja perustuu kyseiseen asiakirjaan ja siihen ehdotettavat muutokset on merkitty keltaisella korostusvärillä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Hyväksytään liitteenä olevan Tampereen kaupungin aikuisten perusopetuksen paikallisen opetussuunnitelman muutokset. Uusi opetussuunnitelma on voimassa 1.8.2023 alkaen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kirsi Viskari, Mari Aalto, Virpi Siiranen, Kristiina Teiss, Niina Peltonen, Tuija Ylöniemi, Elisa Helminen, Susanna Sillanaukee-Väänänen, Sanna-Kaisa Nevala, Kati Selkämaa

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.