Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 19.6.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 69 Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Tampereen Aikuiskoulutussäätiö sr:n yhteisten oppimisympäristöjen suunnittelun valmistelun käynnistäminen (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:3125/12.01.01/2024

Valmistelija

  • Viskari Kirsi, Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja suunnittelupäällikkö Harri Jokinen, puh. 040 806 3056, etunimi.T.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hepolamminkadun kampuksen vanhimmissa rakennuksissa on todettu viimeisimpänä loppusyksystä 2022 A-Insinöörit Oy:n toimesta noin 35 miljoonan euron perusparannustarve. Tämän takia Tampereen seudun ammattiopiston Hervannan kampuskehityshankkeessa on tutkittu noin 10 000 kerrosneliön kokoisen uudisrakennuksen sijoittamista Hervannan kampukselle ja eri rakennuksien tilojen käytön tiivistämistä.
 
Vastaavasti Tampereen Aikuiskoulutuskeskus/Tampereen Aikuiskoulutussäätiö sr on käsitellyt hallituksen 29.4.2024 kokouksessa Nirvan kampussuunnittelun etenemistä. Nirvan kampussuunnittelu pitää sisällään uudisrakentamista ja nyt ulosvuokrattujen tilojen palauttamista kokonaan omaan käyttöön. Tampereen seudun ammattiopisto ja Tampereen aikuiskoulutuskeskus ovat käyneet lähetekeskustelua omista kampussuunnitelmista kevään 2024 aikana.
 
Osapuolet ovat tunnistaneet ammatillisen koulutuksen tulevaisuuden osalta, että Tampereen seudun ammattiopiston ja Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen välistä yhteistyötä on tarkoituksenmukaista tarkastella niin yhteisten oppimisympäristöjen kuin myös joustavien pedagogisten ratkaisujen osalta. Tarkoituksena on tehdä ja rakentaa ihan uudenlainen yhteisten oppimisympäristöjen malli eri koulutuksenjärjestäjien välille, eikä vain omia koulutustiloja.
 
On tarkoituksenmukaista aloittaa Tampereen seudun ammattiopiston ja Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen välinen yhteinen suunnittelutyö yhteisten oppimisympäristöjen ja ammatillisen koulutuksen järjestämiseksi Nirvan kampuksella. Suunnittelutyö aloitetaan kesällä 2024. Suunnittelutyö tulee osaltaan määrittelemään mahdollisen yhteisen kampuksen toteutumista Nirvaan sekä hankkeen aikataulua. 

Tampereen kaupungin hallintosäännön 21 §:n mukaan elinvoima- ja osaamislautakunnan tehtävänä on mm. järjestää ammatillisen koulutuksen palveluja, edistää osaamista, elinkeinojen kehittymistä ja työllisyyttä elinvoimapalveluihin liittyen ja päättää ammatillisen koulutuksen palveluverkosta koko yhteistoiminta-alueella.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Salmi Pekka, Johtaja

Käynnistetään Tampereen kaupungin, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskus, Tampereen Aikuiskoulutussäätiö sr:n välinen suunnittelutyö, jonka tavoitteena on rakentaa uudenlainen yhteisten oppimisympäristöjen malli eri koulutuksenjärjestäjien välille.

Suunnittelutyö aloitetaan kesällä 2024. Suunnittelutyö tulee osaltaan määrittelemään mahdollisen yhteisen kampuksen toteutumista Nirvaan sekä hankkeen aikataulua.

Lisäksi elinvoima- ja osaamislautakunta edellyttää, että suunnittelutyöhön otetaan mukaan henkilöstön edustusta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tampereen Aikuiskoulutussäätiö sr: rehtori Teppo Tapani, Tredun johtoryhmä, Jari Sisso, Harri H. Jokinen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)