Kaupunginhallituksen konsernijaosto, kokous 15.12.2020

Lataa  Kuuntele 

§ 108 Tampereen kaupunkikonsernin tytäryhteisöjen työhyvinvointikyselyn tulokset 

TRE:3084/00.01.03/2020

Valmistelija

  • Vuojolainen Arto, Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Controller Sami Suojanen, puh. 040 801 6656, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Konsernijaosto käsitteli kokouksessaan 26.5.2020 § 49 kaupunkikonsernitasoisen työhyvinvointikyselyn tulokset. Kaupunkikonsernin tytäryhteisöille suunnatun yhteisen kyselyn tavoitteena oli omistajaohjausnäkökulmasta muodostaa kokonaiskuva kaupunkikonsernin työhyvinvoinnista. Talent Vectia toteutti kyselyn 28.10.2019 - 3.4.2020.

Toukokuun tuloksista puuttui Tampereen Särkänniemi Oy, jonka huhtikuun alkuun suunniteltu työhyvinvointikysely siirtyi koronaepidemian takia. Särkänniemen tutkimus on tehty syys- ja lokakuussa 2020. Kyselyn tulosten mukaan yhtiön työhyvinvoinnin kokonaistila on edistynyt hieman, mutta suuressa kuvassa tulostaso ei ole muuttunut olennaisesti vuoden 2018 selvityksestä. Tuloksissa näkyy koronan luoma epävarmuus tulevaisuudesta. Työhyvinvoinnin kokonaisindeksi on melko hyvää tasoa.

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy halusi oma-aloitteisesti teettää työhyvinvointiselvityksen. Tulosten mukaan yhtiön työhyvinvointi-indeksi on hyvää tasoa. Yhtiö on onnistunut kaikilla työhyvinvoinnin osa-alueilla, eikä mikään niistä nouse selkeäksi kehittämiskohteeksi. Aiempaa vertailupohjaa ei ole, koska Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy oli ensimmäistä kertaa mukana tutkimuksessa.

Tytäryhteisökohtaisia työhyvinvointiprofiileja koskeva liite on salainen julkisuuslain 24 §:n kohtien 17 ja 20 perusteella.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Tampereen kaupunkikonsernin tytäryhteisöjen Tampereen Särkänniemi Oy:n ja Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n työhyvinvointikyselyn tulokset merkitään tiedoksi. Hyvinvointikyselyn indeksit ja yhteenvedot lähetetään tiedoksi yhtiöiden hallitusten jäsenille.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Arto Vuojolainen, Sami Suojanen, Janne Salonen, Ville Taivassalo

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)