Kaupunginhallituksen konsernijaosto, kokous 15.12.2020

Lataa  Kuuntele 

§ 114 Jäsenten nimeäminen Tampereen Vuokratalosäätiö sr:n hallitukseen toimikaudelle 2021-2022 

TRE:7399/00.03.01/2020

Valmistelija

  • Vuojolainen Arto, Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Controller Ville Taivassalo, puh. 041 730 5437, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen Vuokratalosäätiö sr pyytää 7.12.2020 päivätyllä kirjeellään Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaostoa valitsemaan säätiön hallituksen jäsenet uudelle kahden vuoden toimikaudelle 2021-2022. 

Säätiön sääntöjen 5 §:n mukaan säätiön asioita hoitaa ja säätiötä edustaa hallitus, johon kuluu vähintään viisi (5) ja enintään seitsemän (7) jäsentä, jotka Tampereen kaupunki valitsee kahdeksi vuodeksi. Hallituksen toimikausi jatkuu, kunnes Tampereen kaupunki on valinnut säätiölle uuden hallituksen. Tampereen kaupunki voi erottaa hallituksen jäsenen, jos hän on menettänyt yleisen luottamuksensa.

Nykyiset jäsenet säätiön hallituksessa ovat Anneli Kivistö (pj.), Seppo Rantanen, Pekka Anttila, Jouni Markkanen, Katja Nisumaa-Saarela, Taisto Aaltonen ja Ari Haanperä. Anneli Kivistö on ollut säätiön hallituksessa 29.1.1997 alkaen (pj. 9.2.2009-), Seppo Rantanen 27.1.2005 alkaen, Jouni Markkanen 12.2.2013 alkaen, Pekka Anttila 29.6.2017 alkaen, Katja Nisumaa-Saarela 29.6.2017 alkaen, Taisto Aaltonen 29.1.1997 alkaen ja Ari Haanperä 29.6.2017 alkaen.

Lain yhteishallinnosta vuokrataloissa (649/90) 12 §:n perusteella säätiön hallitukseen on valittava kaksi jäsentä asukkaiden kokouksessa asukasjäsenten vaalin tuloksena nimettyjen ehdokkaiden joukosta. Tampereen Vuokratalosäätiö sr:n hallituksen asukasjäsenten vaalin tulos saadaan 14.12.2020 illalla. Ehdotettavien asukasjäsenten nimet toimitetaan kaupunginhallituksen konsernijaostolle viipymättä heti vaalin tuloksen selvittyä.

Päätösesityksen mukaiset tällä hetkellä myös tarkastuslautakunnan jäseninä toimivat henkilöt ovat oman ilmoituksensa mukaan jäämässä pois lautakunnasta kesäkuussa 2021 kun sen toimikausi päättyy. Kaupunginvaltuusto päätti § 206 / 2019 konserniohjeesta päättäessään, että tytäryhteisöjen hallitusjäsenten kaksoisroolien osalta noudatetaan tarkastuslautakunnan jäsenten kanssa siirtymäaikaa ja roolit tulee saattaa konserniohjeen mukaiseksi 1.7.2021 mennessä.

Omistajaohjausyksikön arvion mukaan Tampereen Vuokratalosäätiön hallituksessa tulisi olla ainakin seuraavaa osaamista: kiinteistökehitys ja hankehallinta, talous- ja rahoitus, juridiikka, markkinointi-, viestintä- ja digitalisaatio sekä säätiön toimialaan liittyvä osaaminen. Lisäksi hallituskokoonpanossa tulisi olla laajasti edustettuna eri ikäluokat tasa-arvokysymykset huomioiden ja heijastellen mm. säätiön asiakaskuntaa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Tampereen Vuokratalosäätiö sr:n hallituksen jäseniksi toimikaudelle 2021-2022 nimetään Pekka Anttila (pj.), Auli Korhonen, Peter Löfberg, Jouni Markkanen ja Katja Nisumaa-Saarela sekä kaksi asukasjäsentä 14.12.2020 suoritettavan vaalin perusteella.

Päätös

Tampereen Vuokratalosäätiö sr:n hallituksen jäseniksi toimikaudelle 2021-2022 nimetään Pekka Anttila (pj.), Auli Korhonen, Peter Löfberg, Jouni Markkanen ja Katja Nisumaa-Saarela sekä Ari Haanperä ja Ann-Christin Heinämäki asukkaiden nimeäminä ehdokkaina.

Kokouskäsittely

Puheenjohtaja totesi, että keskustelun aikana oli tehty Tampereen Vuokratalosäätiö sr:n asukasjäsenten vaalityöryhmän esittämän mukainen ehdotus, että asukkaiden nimeäminä ehdokkaina valitaan Ari Haanperä ja Ann-Christin Heinämäki. Ehdotus oli saanut kannatusta. Puheenjohtaja tiedusteli, voidaanko ehdotus hyväksyä yksimielisesti. Koska jaosto oli yksimielinen, ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

nimetyt, Tampereen Vuokratalosäätiö/Satu Eskelinen, Arto Vuojolainen, Ville Taivassalo, Sami Suojanen, Janne Salonen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella http://www.tampere.fi/asiointi/ tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.