Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 19.5.2021

Lataa  Kuuntele 

§ 101 Asunto Oy Kuninkaanportti -nimisen asunto-osakeyhtiön osakkeiden myynti 

TRE:3445/02.04.00/2021

Valmistelija

  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Maanhankintapäällikkö Ari Kilpi, puh. 050 346 9311, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungille on siirtynyt Valtiokonttorin 10.12.2020 tekemällä päätöksellä  Asunto Oy Kuninkaanportin osakkeet nrot 414-425, jotka oikeuttavat 62 m2 suuruisen huoneiston B25 (2h+k) hallintaan osoitteessa Kuninkaankatu 15, Tampere. Luovutuksen ehtona oli, että kaupunki käyttää omaisuuden tuoton Ikäihmisten virkistysrahastoon. Konsernijohtaja päätti 12.3.2021 § 28 perinnön vastaanottamisesta Tampereen kaupungille.

Osakkeiden myynti annettiin Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän hoidettavaksi, joka teki Huom! Sunrise Dreams Oy:n kanssa välitystoimeksiannon markkinoinnista. Myyntiin liittyvät kulut maksetaan Ikäihmisten virkistysrahastosta, yritys 1130, kustannuspaikka 113000.  Myynnistä saatavat tulot sijoitetaan Ikäihmisten virkistysrahastoon.

Huoneisto annettiin tarjouskaupalla myytäväksi. 

Kohtuullisen myyntiajan jälkeen huoneistosta B25 saatu korkein ostotarjous oli 223 000 euroa. Deep Blue TRE Oy:n antama tarjous vastaa kohteen käypää markkinahintaa.

Hallintosäännön mukaan asunto- ja kiinteistölautakunnan toimivaltaan kuuluu päättää arvoltaan 200 000 euron ja 2 000 000 euron välillä olevien asuntojen ja muiden tilojen hallintaan oikeuttavien osakkeiden myynnistä tai muusta luovuttamisesta sekä hankkimisesta.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Asunto Oy Kuninkaanportti -nimisen asunto-osakeyhtiön osakkeet nrot 414-425, jotka oikeuttavat 62 m2 suuruisen huoneiston B25 hallintaan osoitteessa Kuninkaankatu 15, Tampere, myydään korkeimman tarjouksen tehneelle Deep Blue TRE Oy:lle (3164101-1). 

Kauppahinta on 223 000 euroa.

Maanhankintapäällikkö Ari Kilpi valtuutetaan allekirjoittamaan kauppakirja.

Muutoin kauppa tehdään tavanomaisin ehdoin.

Kauppakirja voidaan allekirjoittaa, kun tämä päätös on tullut lainvoimaiseksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Ostaja, Risto Taskinen/Huom! Sunrise Dreams Oy, Patricia Nikko, kitiatalous, Heli Toukoniemi, Maija Multamäki, Marianne Tamminen, Niko Suoniemi, Anita Liecks, Kirsi Grönberg, Monetra Pirkanmaa Oy

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella http://www.tampere.fi/asiointi/ tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.