Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 13.10.2021

Lataa  Kuuntele 

§ 127 Lisätilaus Business Tampere Oy:ltä AV-alan liiketoiminta- ja infraehitykseen liittyvän kehitysprojektin mahdollistamiseksi 

TRE:6937/02.07.01/2021

Valmistelija

  • Heinämäki Anna-Kaisa, Kilpailukykyjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupunki on yhteistyössä Business Tampere Oy:n kanssa panostanut AV-alan kasvuun ja liiketoimintakehitykseen Tampereella ja Tampereen seudulla. AV-alan tuotantojen vauhdittamiseksi on otettu vuonna 2018 käyttöön AV-alan tuotantokannustin. Lisäksi Business Tampere Oy:n yksikkö Film Tampere on tarjonnut erilaisia kuvauslokaatiopalveluita AV-alan toimijoille ja osallistunut kansalliseen ja paikallisen AV-alan kehittämiseen. Nämä panostukset ja kehitystoimenpiteet ovat lisänneet AV-alan tuotantoja, yrityksiä ja työpaikkoja alueella. Samanaikaisesti on syntynyt eri luovien toimijoiden ja luovien alojen yritysten välille kehitysnäkymiä ja yhteistyötä, jotka ovat omiaan synnyttämään uudenlaista liiketoimintaa ja elämystalouden palveluinnovaatioita.

Tampereen seudun studiotilat on loppuunmyyty vuoden 2022 joulukuuhun asti. Tämä toimii pullonkaulana uusien merkittävien tuotantojen hankkimisessa, jonka vuoksi on perusteltua kehittää AV-alan infraa tuotantojen mahdollistamiseksi. Samaan aikaan seudulla toimii useita eri toimijoita, joilla on selvityksen alla mm. lavastus- ja rekvisiitta palveluiden toteutusmallit ja investointitarpeet seuraavina vuosina. Nämä eri toimijoiden tarpeet ja AV-alan infrakehitys voivat luoda kiinnostavan liiketoimintakokonaisuuden.

Tähän liittyen Tampereen kaupunki toteuttaa yhteistyössä Business Tampereen kanssa selvitysprojektin, jossa kartoitetaan toimijoiden tarpeet ja neuvotellaan ja mahdollisesti muodostetaan kokonaisuutta tukeva liiketoimintamalli ja investointisuunnitelma eri toimijoita palvelevan kokonaisinfran kehittämiseksi. Projektointi toteutetaan Business Tampere Oy:ssä ja ensi vaiheessa varaudutaan noin 3-4 kuukauden projektiin, jota on mahdollista tarvittavilta osin pidentää erikseen sovittaessa. Kokonaisuuden projektointi tukee Tampereen kaupungin strategisia tavoitteita vetovoimaisen elämyskaupungin kehittämisestä ja tukee pormestarin ohjelman tavoitteita kehittää alueen luovia aloja ja erityisesti  AV-alaa luovien alojen vahvana painopisteenä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Heinämäki Anna-Kaisa, Kilpailukykyjohtaja

Business Tampere Oy:lle tehdään vuoden 2021 palvelusopimusta täydentävä lisätilaus (30 000 euroa) AV-alan infra- ja liiketoimintakehitykseen liittyvän projektoinnin mahdollistamiseksi.

Tilaus maksetaan Vetovoima ja edunvalvonta -palveluryhmän kustannuspaikalta 154028.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Anna-Kaisa Heinämäki, Harri Airaksinen/Business Tampere Oy, Pauliina Laisi, Tatjaana Julin, Maija Sihvonen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella http://www.tampere.fi/asiointi/ tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.