Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 13.10.2021

Lataa  Kuuntele 

§ 128 Elinvoima- ja osaamislautakunnan avustuksen myöntäminen Music Finland ry:lle 

TRE:6941/02.02.01/2021

Valmistelija

  • Heinämäki Anna-Kaisa, Kilpailukykyjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Musiikki ja Media on perinteinen Tampereella järjestettävä musiikkialan ammattilaisten ankkuritapahtuma, joka järjestetään vuonna 2021 Tampere-talossa 7.- 8. päivä lokakuuta. Ohjelmakokonaisuus rakentuu vahvasti tänä vuonna musiikkialan elpymisen, jälleenrakennuksen ja alan uusien kasvumahdollisuuksien ympärille. Seminaarin kansainvälisen ohjelman sekä tapahtuman ohessa järjestettävän showcase-festivaalin, Lost In Music -tapahtuman, kantavana teemana on tänä vuonna Pohjoismaat. Tampereen kaupunki tukee Musiikki ja Media -tapahtumaa vuosittain 15 000 eurolla elinkeino- ja osaamislautakunnan päätöksellä. Lisäksi tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa tehdään erilaista toiminnallista yhteistyötä kaupungin kanssa. 

Music Finland ry on vastaavasti Musiikki & Median strateginen kumppani. Music Finland ry on yhdistys, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen musiikin elinvoimaisuutta ja kansainvälistymistä. Music Finland ry tuottaa Musiikki & Media -tapahtuman kansainvälisen ohjelman sekä kutsuu vuosittain n. 30-40 hengen kansainvälisen delegaation.

Music Finland ry on anonut Tampereen kaupungilta 25 000 euron avustusta Tampereella pidettävän Musiikki ja Media -tapahtuman sisällön tuottamisen kustannuksiin vuoden 2021 tapahtuman osalta. Nyt haettu avustus mahdollistaa strategisesti ja sisällöllisesti laaja-alaisemman sisällön Musiikki ja Media tapahtumassa Music Finlandin ry:n toteuttamana. Kehitystoimenpiteet liittyvät tapahtuman pitkäaikaisempaan kehittämisnäkymään kansainvälisempänä ja sisällöltään monialaisempana luovien alojen tapahtumana, josta on käyty neuvotteluita Tampereen kaupungin kanssa.

Vuonna 2021 Musiikki & Median konferenssiohjelma tavoittelee monipuolisempaa ammattilaisyleisöä. Muun muassa yhteiskunnallisten vaikuttajien, liiketoiminnan ammattilaisten sekä av-alan asiantuntijoiden määrä on aiempia vuosia suurempi (puhujien osalta arviolta 65 % nousu, yleisön osalta arviolta 35 % nousu). Lisäksi eri musiikin genret ovat aiempaa vahvemmin edustettuna. Vuodesta 2022 eteenpäin tavoitteena on myös kokonaisosallistujamäärän kasvattaminen sekä konferenssin, että Lost In Music -tapahtuman osalta. 

Music Finland ry tuottaa tapahtumaan sisältöjä ja kumppanuuksia, joilla vahvistetaan elämystalouden kasvua mahdollistavia uudenlaisia yhteistyömalleja ja liiketoimintamahdollisuuksia analysoivia ja rakentavia sisältöjä. Lisäksi Music Finland ry koordinoi luovan talouden eri aloja yhdistäviä ohjelmasisältöjä eri järjestöjen kanssa, joista yhtenä olennaisena esimerkkinä on vahva audiovisuaalisen alan yhteistyö Suomen Musiikkikustantajat ry:n kanssa. Tällä tavoitellaan konkreettista yhteistyötä musiikkialan ja elokuva- ja tv-alan välille. 

Musiikki ja Media -tapahtuman sisällöllinen kehittäminen on tärkeä osa elämystalouden vahvistamista. Music Finlandin sekä Musiikki & Median yhteiset elinkeinopoliittiset tavoitteet liittyvät luovan talouden tunnistamiseen sen uusien liiketoimintamahdollisuuksien kehittämiseen, vientiin ja kansainvälistymiseen sekä siihen liittyvien tuki- ja rahoitustoimenpiteiden kehittämiseen. Music Finlandilla ja Musiikki ja Medialla on keskeinen rooli tutkia myös uudenlaisia monialaisia mahdollisuuksia sekä kannustaa musiikkialan toimijoita (yrityksiä, artisteja ja musiikintekijöitä) yhteistyöhön muun muassa AV-alan, teknologiayritysten, muiden luovien alojen yritysten, matkailualan, hautomoiden ja pääomasijoittajien kanssa ja pyrkiä uusin liiketointamallein mahdollistamaan menestystä sekä bisneksessä että luovassa työssä. 

Tapahtuman sisällöllinen kehittäminen ja tällaisen laaja-alaisen ammattilais- ja yleisötapahtuman kokoaminen yhteen näiden teemojen parissa tukee vahvasti Tampereen kaupungin strategian ja pormestarinohjelman elinkeinopoliittisia tavoitteita. Tavoitteena on kehittää elämystalouden alaa vahvana elinkeinopoliittisena kokonaisuutena, jossa mm. AV-alan kasvumahdollisuudet ja synergiat luovien alojen muiden teollisuuden alojen kanssa on tärkeä kehittämisen kohde. Lisäksi Tampereen kaupungin tavoitteena on tukea eri tavoin tapahtuma-alan elpymistä ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien syntyä alalla.

Avustuksia myönnettäessä on otettu huomioon valtiontukisääntely.

Tampereen kaupunki maksaa avustukset yhdessä tai useammassa erässä ilman avustuksen saajan laskutusta, kun päätös on lainvoimainen. Avustuksen saajan on järjestettävä kirjanpito ja muu seuranta siten, että avustuksen tarkoituksenmukaista käyttöä voidaan luotettavasti seurata ja arvioida. 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Heinämäki Anna-Kaisa, Kilpailukykyjohtaja

Myönnetään 25 000 euron avustus Music Finland ry:lle Musiikki & Media -tapahtuman toteutuksen kustannuksiin.

Avustus maksetaan Vetovoima ja edunvalvonta -palveluryhmän kustannuspaikalta 154028.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Music Finland ry, Anna-Kaisa Heinämäki, Tatjaana Julin, Maija Sihvonen, Pauliina Laisi, Piritta Haapahuhta

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella http://www.tampere.fi/asiointi/ tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.