Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunta, kokous 24.8.2022

§ 42 Varikkoselvitys 

TRE:4445/10.03.06/2021

Valmistelija

  • Pirhonen Pekka, Toimitusjohtaja

Lisätietoja päätöksestä

toimitusjohtaja Pekka Pirhonen, puh. 0400 172 328, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

KPMG:n laatima raportti ”Tampereen Kaupunkiliikenteen puhtaan käyttövoiman varikkovaihtoehdot -selvitys” on valmistunut.

Selvityksen tavoitteena oli tarkastella annettujen tietojen perusteella Länsi-Tampereelle Kolmenkulmaan rakennettavan sähköbussivarikon ja sitä täydentävän Itä-Tampereelle suunnitteilla olevan erillisen tukipisteen tarkoituksenmukaisuutta verrattuna siihen, että uusi varikko rakennettaisiin nykyiselle tontille Nekalaan.

Raportin johtopäätöksissä todetaan, linjaston päässä olevan sijaintinsa puolesta, ensin mainitun ratkaisun palvelevan parhaiten runkolinjojen 7 ja 8 liikennöinnin optimointia. Länteen rakennettavan varikon täydennettynä itäisellä kaluston yövyttämisratkaisulla katsotaan olevan myös liiketaloudellisesti järkevä ratkaisu.

Päätösehdotus oli

Toimitusjohtaja Pekka Pirhonen:

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunta päättää merkitä tiedoksi KPMG:n laatiman raportin.

Päätös

Johtokunta hyväksyi Pekka Kivekkään tekemän muutosehdotuksen yksimielisesti päätökseksi.

Kokouskäsittely

Käsittelyn aikana Pekka Kivekäs teki muutosesityksen, että tiedoksi merkitsemisen ohella todetaan, ettei KPMG:n laatima raportti kelpaa jatkosuunnittelun pohjaksi.

Kivekkään esitystä kannattivat jäsenet Kuortti ja Leväsluoto. Puheenjohtaja tiedusteli muutosehdotuksen saamaa kannatusta ja totesi sen tulleen hyväksytyksi yksimielisesti.