Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunta, kokous 24.8.2022

§ 48 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunnan jäsenten opintomatka 

TRE:5703/01.04.01/2022

Valmistelija

  • Pirhonen Pekka, Toimitusjohtaja

Lisätietoja päätöksestä

toimitusjohtaja Pekka Pirhonen, puh. 0400 172 328, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Toimitusjohtaja Pekka Pirhonen:

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunnan jäsenet ovat nähneet edessä olevien kalusto- ja varikkoinvestointien päätöksenteon kannalta tärkeäksi mahdollistaa johtokunnan jäsenten henkilökohtaisen perehtymisen markkinoilla olevaan sähköbussiteknologiaan ja -tarjontaan. Tehokkaimmin tämä tapahtuisi alan messuille kohdistuvalla opintomatkalla, joka toteutettaisiin syksyn 2022 aikana.

Viranhaltijoilta pyydetyn selvityksen mukaisesti, huomioiden ajankohta ja mahdollisuus monipuoliseen ajoneuvotekniikkaan sekä sähköbussien tarjontaan perehtymiseen, tarkoituksenmukaisin opintomatkakohde on lokakuussa 2022 Madridissa järjestettävä FIAA-messut.

TKL:n toimitusjohtajan, yhdessä matkapalveluista vastaavan Monetran kanssa, laatiman selvityksen mukaan 19-21.10.2022 toteutettavan opintomatkan kustannusarvio on johtokunnan jäsenten osalta noin 900 euroa henkilöä kohden.

Rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen:

TKL:llä on edessään, kaupungin hiilineutraalisuustavoite ja kalustoteknologian muutos huomioiden, merkittävät sähköisen liikenteen varikko- ja kalustoinvestoinnit. Näitä koskevat päätökset ovat ajankohtaisia vielä vuoden 2022 aikana. Päätöksenteon perusteeksi on tärkeää, että TKL:n johtokunnan jäsenillä on mahdollisimman hyvä tietämys alan kehityksestä. Omistajaohjaus katsoo alaan liittyvän opintomatkan olevan siksi perustellun.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Pirhonen Pekka, Toimitusjohtaja

Puheenjohtaja:

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunta päättää esittää pormestarille, että TKL:n johtokunnan jäsenet ja kh:n edustaja oikeutetaan osallistumaan opintomatkalle linja-autoalan FIAA-messuille Madridiin 19-21.10.2022 ja

että varajäsen voi osallistua opintomatkaan, jos varsinaisella jäsenellä este.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.