Kaupunginhallitus, kokous 5.9.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 348 Takausten ja antolainojen uudelleen myöntäminen Vilusen Rinne Oy:n kokonaisjakautumisessa muodostuville uusille yhtiöille 

TRE:5863/02.04.04/2022

Valmistelija

  • Vuojolainen Arto, Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Controller Saara Unnanlahti, puh. 040-131 9484, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 415 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 26.10.2021 § 113 antanut omistajan ennakkokantana luvan toteuttaa Vilusen Rinne Oy:n kokonaisjakautumisen ja kehottanut hallitusta ryhtymään yhtiön kokonaisjakautumista edistäviin toimenpiteisiin.

Vilusen Rinne Oy:n jakautumissuunnitelma on rekisteröity kaupparekisteriin 14.7.2022. Rekisteröinnistä on alkanut neljän kuukauden määräaika (13.11.2022 asti), jolloin yhtiökokouksen eli omistajan tulee viimeistään tehdä päätös jakautumisen toteuttamisesta.

Vilusen Rinne Oy:n kokonaisjakautumisprosessi on käynnissä ja kestää vuoden 2022 syksyn. Vilusen Rinne Oy:lle on myönnettynä viisi Tampereen kaupungin omavelkaista takausta ja seitsemän antolainaa. Kokonaisjakautumisen vuoksi vanhat takaukset ja antolainat tulee järjestellä uudelleen ja tehdä niistä takaus- ja lainapäätökset uusille yhtiöille.

Valtiokonttori edellyttää kaupunginvaltuustolta uutta takauspäätöstä koskien Vilusen Rinne Oy:n viittä aravalainaa. Kaupungin omavelkainen takaus annetaan kunkin aravalainan jäljellä olevan pääoman, korkojen, viivästyskorkojen sekä mahdollisten lainanhoito- ja perimiskulujen suorittamisesta. Päätöksen tulee olla lainvoimainen 31.10.2022 mennessä, muussa tapauksessa Valtiokonttori vastustaa jakautumista.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Esitetään valtuuston päätettäväksi:

Tampereen kaupungin omavelkainen takaus annetaan Vilusen Rinne Oy:n jakautumisessa muodostuville uusille yhtiöille liitteen mukaan kunkin aravalainan jäljellä olevan pääoman, korkojen, viivästyskorkojen sekä mahdollisten lainanhoito- ja perimiskulujen suorittamisesta.

Tampereen kaupungin antolainat myönnetään Vilusen Rinne Oy:n jakautumisessa muodostuville uusille yhtiöille liitteen mukaan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Arto Vuojolainen, Saara Unnanlahti, Jukka Männikkö, Vilusen Rinne Oy

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)