Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 15.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 46 Ilmoitusasiat 

Perustelut

Käsitellään ilmoitusasiat.

1. Lautakuntien asiat

Yhdyskuntalautakunta on kokoustanut. Kokouksessa on käsitelty pyöräilyväyliä sekä kaupunkipyöräjärjestelmää ja niiden tunnettavuutta. 

Elinvoima- ja osaamislautakunta on kokoustanut. Tampereen seudun ammatitiopisto Tredun johtaja Kirsi Viskari esittäytyi kokouksessa lautakunnalle. Kokouksessa käsiteltiin oppivelvollisuusuudistusten toimeenpanotilannetta, ammatilliselle koulutukselle myönnetyn rahan loppuraporttia sekä Tampereen lyseon lukion hankesuunnitelmaa. 

Sivistys- ja kulttuurilautakunta on kokoustanut. Kokouksessa on käsitelty palvelu- ja vuosisuunnitelmaa, uusien erityisluokkien perustamista Tampereen kouluihin. Lähtökohtaisesti oppilaita siirretään erityisluokille vain perustellusta syystä ja sitä käytetään vain viimesijaisena vaihtoehtona. 

Joukkoliikennelautakunta on kokoustanut. Kokouksessa on käsitelty palvelu- ja vuosisuunnitelmaa, hankintalinjauksia sekä seuturaitiotien suunnittelutilannetta. 

 

2. Kaupunginhallituksen asiat

Kaupunginhallitus on kokoustanut. Kokouksessa on käsitelty talous- ja tuottavuusohjelmaa, Tampere Junior-ohjelmaa sekä Viiden tähden keskusta- ja Hiedanrannan kehitysohjelmien tilannetta. Lisäksi tiistaina 14.3. pidetyssä kehittämiskokouksessa on käsitelty Tampereen luonnon monimuotoisuusohjelmaa. 

 

3. Kaupunginvaltuuston asiat

Kaupunginvaltuusto on kokoustanut. Kokouksessa käsiteltiin lukuisia valtuustoaloitteita, yleiskaavoituksen työohjelmaa sekä tuotiin tiedoksi kaksi nuorisovaltuuston tekemää aloitetta kierrätysmahdollisuuksien parantamisesta oppilaitoksissa sekä aloitetta nuorisovaltuustovaalien järjestämiseksi Tampereen kaupungin oppilaitoksissa. 

 

4. Pirkanmaan maakunnallisen nuorisovaltuuston asiat

Pirkanmaan maakunnallinen nuorisovaltuusto on kokoustanut lauantaina 12.3.2022. Kokouksessa käsiteltiin Pirkanmaan liiton jaostojen kuulumisia sekä maakunnallisen nuorisovaltuuston vuosikelloa. 

 

5. Koronan tilannekatsaus

Koronarajoitukset ovat pitkälti poistuneet Tampereen kaupungin toiminnoista, mutta maskisuositus pysyy voimassa kaikissa yleisötilaisuuksissa. 

 

6. Ohjaamon nuorten kehittäjäryhmän asiat

Ei ollut ajankohtaisia asioita.

 

7. Koulukummien asiat

Kaikkia koulukummeja kehotetaan ottamaan yhteyttä kummikouluihinsa ja sopimaan koulu- ja oppilas- tai opiskelijakuntakäyntejä mahdollisimman pian. Koulukummit voivat hakea oman kummikoulunsa kunniakirjan Monitoimitalo 13:sta, mikäli sellainen on kyseiselle koululle aikaisemmin myönnetty. 

 

8. Tapaaminen perusopetusjohtajan kanssa 28.2.2022

Nuorisovaltuuston edustajat ovat tavanneet Tampereen kaupungin perusopetusjohtaja Kristiina Järvelää. Tapaamisessa keskusteltiin nuorisovaltuuston ajankohtaisista aiheista sekä yhteiskunnallisesti aktiivisten nuorten stipendeistä, jotka perusopetus lupaa kustantaa. 

 

9. Nuva-yö 25.-26.3.2022

Nuorisovaltuuston Nuva-yö järjestetään 25.-26.3.2022 Lielahden nuorisokeskus Piilossa. Nuorisovaltuutettuja pyydetään täyttämään lupalomake nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkariselle keskiviikkoon 23.3.2022 mennessä. 

 

10. Kuinka vaikutat kuntasi päätöksentekoon -työpaja 29.3.2022

Nuorisovaltuusto on kutsuttu Kuinka vaikutat kuntasi päätöksentekoon -työpajaan, joka järjestetään tiistaina 29.3.2022. Nuorisovaltuutettuja kannustetaan osallistumaan työpajaan. 

 

11. Nuva ry:n Aktiivipäivät ABC & HC 8.-10.4.2022

Suomen nuorisovaltuustojen liitto järjestää Aktiivipäivät ABC & HC-tapahtuman Hyvinkäällä 8.-10.4.2022. Nuorisovaltuusto maksaa kaikkien viime kokouksessa edustajiksi valittujen edustajien osallistumismaksut ja matkakulut. 

 

12. Kehittämisseminaari 6.4.2022

Nuorisovaltuuston kehittämisseminaari järjestetään keskiviikkona 6.4.2022 Tampereen kaupungin Virastotalon valtuustosalissa kello 16.30–18.30. Kehittämisseminaarin tilalla järjestetään mahdollisesti nuorisovaltuuston kokous. 

 

13 Tampereen kaupungin kesätyösetelin pilotti kesällä 2022

Tampereen kaupunki pilotoi kesätyöseteliä kesällä 2022. Setelin saa 200 nuorta ja työnantaja pystyy maksamaan sillä työntekijään liittyviä kuluja. 

Päätösehdotus oli

Nuorisovaltuusto merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi.

Päätös

Nuorisovaltuusto merkitsi ilmoitusasiat tiedoksi pöytäkirjaan.

Kokouskäsittely

Aada Aho saapui kokoukseen pykälän käsittelyn aikana.

Oliver Priimägi saapui kokoukseen pykälän käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)