Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 15.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 54 Jäsenten ja varajäsenen eroaminen 

TRE:1203/00.01.03/2022

Valmistelija

  • Niskanen Päivi, Johtava koordinaattori

Lisätietoja päätöksestä

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Patrik Jokela esittelee aihetta. Nuorisovaltuusto keskustelee aiheesta.

Nuorisovaltuuston toimintasäännössä määritellään nuorisovaltuuston jäsenten ja varajäsenten eroamisesta seuraavaa: ”Nuorisovaltuuston jäsenen erotessa nuorisovaltuustosta tai siihen liittyvästä tehtävästä, tulee asiasta ilmoittaa kirjallisesti nuorisovaltuuston kokoukselle tai sen puheenjohtajalle. Jäsen voi erota niin halutessaan. Jäsenyys raukeaa myös ulkopaikkakunnalle muuttaessa ja opiskelun loppuessa Tampereella. Jäsenyys raukeaa viimeistään sen kauden päättyessä, kun jäsen täyttää kaksikymmentä (20) vuotta.” 

Nuorisovaltuuston jäsenet Venla Taubert, Mila Harra, Linda Toom ja varajäsen Patrick Itäniemi ovat eronneet nuorisovaltuustosta. He ovat ilmoittaneet erostaan kirjallisesti nuorisovaltuuston puheenjohtajalle. Nuorisovaltuuston toimintasäännössä määrätään nuorisovaltuuston kokoonpanon täydentämisestä seuraavaa: ”Nuorisovaltuuston jäsenen erotessa kesken toimintakautensa kokoonpanoa täydennetään kaupunginlaajuisen vaalituloksen mukaisesti varajäsenten keskuudesta. Puheenjohtaja kutsuu vaalien äänestystuloksen mukaisessa sisääntulojärjestyksessä eniten ääniä saaneen ehdokkaan nuorisovaltuuston varsinaiseksi jäseneksi eronneen jäsenen tilalle. Nuorisovaltuuston kokous voi tarvittaessa täydentää kokoonpanoa sisääntulojärjestyksen mukaisten nuorten loputtua.” 

Nuorisovaltuuston toimintasäännön mukaisesti nuorisovaltuuston puheenjohtaja on kutsunut varsinaisiksi jäseniksi vaalituloksen mukaisessa sisääntulojärjestyksessä Rasmus Riikosen, Helka Rantavuoren ja Venla Vuorisen. Lisäksi toimintasäännön mukaisesti puheenjohtaja kutsuu uusiksi nuorisovaltuuston varajäseniksi vaalituloksen mukaisessa sisääntulojärjestyksessä Helmi Ahosen (7.), Pihla Pölläsen (8.), Matilda Ahon (9.) ja Nea-Sofia Rikalan (10.).

Päätösehdotus oli

Nuorisovaltuusto merkitsee eronneet jäsenet ja varajäsenen sekä kutsutut varsinaiset jäsenet ja varajäsenet tiedoksi pöytäkirjaan.

Päätös

Nuorisovaltuusto merkitsi eronneet jäsenet ja varajäsenen sekä kutsutut varsinaiset jäsenet ja varajäsenet tiedoksi pöytäkirjaan. 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)