Kaupunginhallitus, kokous 6.2.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 59 Opiskelijaystävällisyyden toimenpideohjelma 

TRE:8323/12.02.00/2022

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Liikka Max, Erityisasiantuntija, max.liikka@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin ja korkeakouluyhteisön kumppanuusyhteistyö on alueen kilpailukyvyn, opiskelijalähtöisen kaupungin kehittymisen, osaavan työvoiman saatavuuden ja kansainvälistymisen kannalta äärimmäisen tärkeä kokonaisuus. Osana kumppanuusyhteistyötä ja erityisesti opiskelijakaupungin kehittämistä on valmisteltu kaupunkitasoinen opiskelijaystävällisyyden toimenpideohjelma, joka tukee organisaatioiden ja yksiköiden opiskelijalähtöisyyttä ja opiskelijakaupunkia kehittävää työtä.

Opiskelijaystävällisyyden toimenpideohjelmalla tavoitellaan opiskelijakulttuurin, opiskelijoiden hyvinvoinnin, kaupungin ja korkeakoulujen kansainvälisyyden, opiskelijoiden työllistymisen, opiskelijalähtöisen viestinnän ja markkinoinnin sekä tietoperustaisen kehittämisen edistämistä. Sen tarkoituksena on luoda strateginen viitekehys yhteisille toimenpiteille ja mahdollistaa sujuva yhteistyö organisaatiorajojen yli.

Ohjelman koostamisessa on ollut mukana muun muassa opiskelijajärjestöjen, nuorisovaltuuston, kumppaniorganisaatioiden ja sidosryhmien edustajia. Ohjelmaa on tarkasteltu kaupungin ja korkeakoulujen kumppanuuden eri toimielimissä sekä useissa yhteiskokouksissa ja kommenttikierroksilla.

Opiskelijaystävällisyyden toimenpideohjelma esitellään elinkeino- ja osaamislautakunnalle ja muille keskeisille päätöksentekijöille kaupungin ja korkeakouluyhteisön organisaatiossa. Hyväksytty ohjelma tulee korvaamaan kumppanuussopimuksen toimeenpanosuunnitelmaan kirjatut toimenpiteet opiskelijaystävällisyyden edistämiseksi. Kaupungin ja korkeakoulujen strategisen kumppanuuden ohjausryhmä vahvistaa ohjelman omalta osaltaan kokouksessaan alkuvuodesta 2023. Opiskelijaystävällisyyden ohjelma saa aseman yhtenä kaupungin erillisohjelmista. Erillisohjelmat tarkentavat kaupungin strategian sisältöjä.

Elinkeino- ja osaamislautakunta keskustelee kaupunkitasoisesta opiskelijaystävällisyyden toimenpideohjelmasta ja esittää sitä hyväksyttäväksi kaupunginhallitukselle (hallintosääntö 1.8.2021, 17 §). Kaupunginhallitus ohjaa korkeakoulupolitiikan strategisia linjauksia sekä päättää palvelualueen rajat ylittävistä kaupunkistrategiaa toteuttavista merkittävistä ohjelmista (hallintosääntö 1.8.2021, 15 §). Kaupunginhallitus käsittelee asiaa tammikuussa 2023.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

Rantanen Teppo, Johtaja, Teppo.Rantanen@tampere.fi

Esitetään kaupunginhallituksen päätettäväksi:

Opiskelijaystävällisyyden toimenpideohjelma hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701 ja erityisasiantuntija Max Liikka, puh. 041 730 8868, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Toimenpideohjelmaan on tehty elinvoima- ja osaamislautakunnan kokouksen jälkeen pieniä muutoksia, jotka on eritelty tämän asian oheismateriaalina olevassa esittelymateriaalissa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Opiskelijaystävällisyyden toimenpideohjelma hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden johtaja Teppo Rantaselle, kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäelle sekä erityisasiantuntija Max Liikalle. He olivat asiantuntijoina läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistuivat ennen päätöksentekoa.

Johanna Loukaskorpi poistui kokouksesta.

Tiedoksi

Max Liikka, Anna-Kaisa Heinämäki, Kirsi Viskari, Mari Aalto, Reija Linnamaa, Iina Ojala, Pauli Kuosmanen (Tampereen yliopisto), Ari Sivula (Tampereen yliopisto), Linda Vallenius (Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko), Anniina Honkasaari (Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Trey), Aleksi Aaltonen (Opiskelijan Tampere Ry)

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.