Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 27.10.2021

Lataa  Kuuntele 

§ 190 Palvelu- ja vuosisuunnitelman osavuosikatsaus 1-8 2021 

TRE:4137/02.02.01/2020

Valmistelija

  • Rantanen Teppo, Johtaja
  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Controller Pauliina Laisi, puh. 040 836 2730 ja strategiacontroller Tuomas Huhtala, puh. 040 353 7384, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Palvelu- ja vuosisuunnitelman katsauksessa raportoidaan lautakunnan alaiseen toimintaan liittyvät keskeiset toimenpiteet, talouden toteumat ja ennusteet sekä riskienhallinta.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan toimintakatteen toteuma tammi-elokuussa oli 137,0 milj. euroa, mikä on 27,1 milj. euroa kauden vuosisuunnitelmaa parempi. Toimintatuotot ovat toteutuneet 18,6 milj. euroa tasaisen vauhdin vuosisuunnitelmaa suurempina. Poikkeama aiheutuu keskeisimmin pysyvien vastaavien luovutusvoitoista, jotka eivät kerry tasaisesti vuoden aikana.  Merkittävimpänä kohteena on sote-kiinteistöjen myynnistä kirjattu luovutusvoitto 29,9 milj. euroa. Myös toimintakulut ovat toteutuneet 8,5 milj. euroa kauden suunnitelmaa pienempinä, mikä aiheutuu pääasiassa vuokrakuluista. Vuokrakulut ovat toteutuneet alkuvuonna kauden suunnitelmaa pienempinä, koska vuosisuunnitelmaa laatiessa oletuksena on ollut, että myytävien kohteiden vuokrakulut alkavat toteutua heti vuoden alusta.

Tilinpäätösennusteen toimintakate, 183,8 milj. euroa, on 19 milj. euroa vuosisuunnitelmaa parempi. Toimintatuotoista pysyvien vastaavien luovutusvoittoja ovat toteutumassa 13,8 milj. euroa suunniteltua enemmän. Maankäyttösopimuskorvausten osalta ennuste on 13,1 milj. euroa, mikä on 0,9 milj. euroa budjetoitua enemmän. Myös vuokratuottojen ennuste on 1,1 milj. euroa budjetoitua parempi. Toimintakulujen ennuste alittaa vuosisuunnitelman 3,2 milj. eurolla. Etenkin vuokratuottojen osalta ennustetta on tarkennettu, ja vuokrakulujen ennustetaan toteutuvan 2,6 milj. euroa suunniteltua pienempinä.

Nettoinvestointien tilinpäätösennuste, 122,9 milj. euroa, on 33,3 milj. euroa vuosisuunnitelmaa pienempi. Poikkeama jakautuu talonrakennushankkeisiin (18,3 milj. euroa), maaomaisuuden investointeihin (6,3 milj. euroa) sekä Hiedanrannan kehitysohjelman investointeihin (8,8 milj. euroa). Talonrakennushankkeista merkittävimmät alitukset ovat Etelä-Hervannan koulu ja päiväkoti uudisrakennus, Lielahden uusi päiväkoti, Multisillan päiväkoti ja koulu -uudisrakennus, Olkahisen koulun uudisrakennus ja päiväkodin perusparannus sekä Pispalan koulun perusparannus.

Tampereen strategiaa ja muita pitkän aikavälin tavoitteita toteutetaan palvelu- ja vuosisuunnitelmassa määritellyillä toimenpiteillä. Asunto- ja kiinteistölautakunnan alaisten toiminnan osalta raportointikausi on sujunut erittäin hyvin ja toimenpiteiden ennustetaan toteutuvan suunnitellusti vuoden 2021 loppuun mennessä. Ainoan poikkeuksen muodostaa elinkeinoelämän mahdollisuuksien vahvistamiseen maa- ja asuntopolitiikan keinoin liittyvä toimenpide, jonka ennustetaan toteutuvan vuoden loppuun mennessä osittain. Raportointikauden onnistumisia sekä toimenpiteisiin liittyviä riskejä ja niiden hallintaa on avattu tarkemmin raportointiliitteessä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Palvelu- ja vuosisuunnitelman osavuosikatsaus hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Pauliina Laisi, Tuomas Huhtala

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)