Kaupunginhallituksen konsernijaosto, kokous 22.3.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 32 Konserniyhteisöjen hallitusten itsearviointikyselyn tulokset 

TRE:1983/00.01.03/2022

Valmistelija

  • Vuojolainen Arto, Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Liiketoiminta-​ ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen,​ puh. 050 345 1397 ja controller Saara Unnanlahti, puh. 040 131 9484, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kaupungin tytäryhteisöille järjestettiin helmi-maaliskuussa 2022 vuosittainen hallitustyöskentelyn itsearviointikysely. Kyselyyn saatiin 131 vastausta.

Tampereen Sähkölaitos Oy:stä ja Pirkanmaan Voimia Oy:stä on tehty laajempi hallitustyön arviointi joten kyseisten hallitusten jäsenet eivät osallistuneet tähän kyselyyn ja raportit edellä mainittujen yhtiöiden hallitustyöskentelystä käsitellään erikseen. Tehtyyn kyselyyn ei saatu tarpeeksi vastauksia analysoitavaksi yhtiöiltä Oy Runoilijan tie (0) ja KKOy Tampereen Virastotalo (1). Business Tampere Oy:n osalta hiljattain tapahtuneiden hallitusjäsenten muutosten vuoksi yhtiölle ei lähetetty tässä kohtaa kyselyä. Kysely toteutettiin internet-​kyselynä kaupungilla käytössä olevan ZEF-​työkalun kautta.

Raporttien perusteella hallitustyöskentely on pääosin erittäin onnistunutta ja se on kehittynyt hyvään suuntaan. Hallitustyö on hyvin organisoitunutta, tavoitteet hallitustyölle ovat selkeät ja kokouksissa käsitellään oikeita asioita. Hallituksen ja toimitusjohtajan välinen yhteistyö toimii hyvin samoin kuin puheenjohtajien ja toimitusjohtajan keskusteluyhteys ja yhteistyö. Hallitustyötä ollaan valmiita myös suosittelemaan. Kokonaisarviona hallituksen toiminnalle arvosanan hyvää tai erittäin hyvää (5-6/6) antoi 89,5 prosenttia vastaajista. Hallituksen kokoonpanon suhteen vastaukset ovat viime vuosina kehittyneet hyvään suuntaan ja niin tässäkin arvioinnissa. 

Yhtiökohtaiset raportit sekä koontiraportti ovat asian liitteenä. Liitteet ovat salassa pidettäviä viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24.1 §:n 20-kohdan perusteella.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Konserniyhteisöjen hallitusten itsearviointikyselyn tulokset merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Controller Saara Unnanlahti saapui kokoukseen.

Tiedoksi

Arto Vuojolainen, Saara Unnanlahti, Ville Taivassalo, Sami Suojanen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)