Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 17.5.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 93 Koulutuskeskus Valon toiminnan kehittäminen (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:2724/00.01.02/2023

Valmistelija

  • Viskari Kirsi, Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Ylöjärven kaupunki, Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Tredu-Kiinteistöt Oy ja Tampereen ammattikorkeakoulu Oy TAMK ovat syksyllä 2022 laatineet aiesopimuksen Koulutuskeskus Valon tilojen ja toiminnan kehittämisestä. Elinvoima- ja osaamislautakunta on hyväksynyt aiesopimuksen kokouksessaan 13.9.2022 § 101. Hankkeen nimeksi on muodostunut LisäValo.

LisäValo-hanke koostuu koulutuskeskus Valon (Ylöjärven lukio ja Tredu) toiminnallisesta ja sisällöllisestä kehittämisestä sekä koulutuskeskus Valon rakennuksen laajentamisesta. Hankkeella vastataan elinkeinoelämän työvoimatarpeisiin lisäämällä toisen asteen koulutuksen tarjontaa ja sisältöjä voimakkaasti kasvavalla Tampereen kaupunkiseudulla. Kehittämisen keskiössä ovat elinkeinoelämän tarpeet ja huoli osaavan työvoiman saamisesta. Osana hanketta teetettiin osaamistarvekartoitus, jonka aineisto kerättiin haastattelemalla paikallisen kone- ja metallituoteteollisuuden johtajia. Osaamistarpeita on tunnistettu erityisesti teknologia-alalla. Osapuolet ovat 26.4.2023 todenneet aiesopimuksen keskeiset tavoitteet saavutetuiksi. Samalla sovittiin LisäValo-hankkeen varsinaisesta käynnistämisestä.

Koulutuskeskus Valon toiminnan laajentaminen on tarkoitus toteuttaa uudenlaisen oppimisympäristön avulla. Oppimistilat tulisivat olemaan hybridejä siten, että niissä olisi mahdollisuus teoreettisen opiskelun lisäksi oppia tekemällä esimerkiksi pienimuotoisten demonstraatioiden avulla. Tilojen hankesuunnittelusta ja rakennustöistä vastaa Tredu-Kiinteistöt Oy. Tavoitteena on aloittaa uusien opetustilojen rakentaminen 2024 siten, että toiminta uusissa tiloissa voisi alkaa 1.8.2026.

LisäValo-hankkeessa Tredun tavoitteena on kehittää sekä uudenlaisia koulutusyhteistyön muotoja Ylöjärven lukion kanssa että erityisesti teknologia-alan ammattikorkeakouluun tähtääviä väyläopintoja yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa ja lisätä toimintaa koulutuskeskus Valossa 40 opiskelijavuodella nykyiseen verrattuna.

Hankkeen toteuttamiseksi on Tredun osalta tarpeen käynnistää uusissa tiloissa tapahtuvan toiminnan tarveselvitys.

Hallintosäännön (30.1.2023) 20 § mukaan elinvoima- ja osaamislautakunta päättää kuntayhteistyötä koskevien sopimusten ja muiden merkittävien sopimusten hyväksymisestä. Toimivalta koskee myös sopimuksen irtisanomista.

Tämän asian liitteenä on syksyllä 2022 allekirjoitettu aiesopimus. Sopimuksen käsintehdyt allekirjoitukset ovat henkilötietoja, minkä vuoksi ne on häivytetty julkiselta asiakirjalta.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Irtisanotaan Tampereen kaupungin / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun, Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n, Tredu-Kiinteistöt Oy:n ja Ylöjärven kaupungin välinen aiesopimus, joka koskee Ylöjärven koulutuskeskus Valon toimintojen ja tilojen kehittämistä, päättymään 30.6.2023.

Käynnistetään Koulutuskeskus Valon koulutustoiminnan kehittämisen tarveselvitystyö.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tredu johtoryhmä, Ylöjärven kaupunki / kirjaamo, Tampereen ammattikorkeakoulu Oy, Tredu-Kiinteistöt Oy

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.