Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 12.10.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 134 Isokuusen päiväkodin ja koulun rakentamisen lopputilitys 

TRE:4267/10.03.06/2019

Valmistelija

  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi, rakennuttamispäällikkö Jukka Kauppinen, puh. 050 3210 355, etunimi.sukunimi@tilapa.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Perustelut

Isokuusen päiväkoti ja koulu -hankkeen toteutussuunnitelma hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnan kokouksessa 19.8.2020. Isokuusen päiväkoti ja koulu sijaitsee Vuoreksen kaupunginosassa Isokuusentanhuan aukion vieressä. Päiväkoti on mitoitettu 160 lapselle, jonka lisäksi esi- ja alkuopetuksen luokille 0-2 mahtuu noin 150 oppilasta. Henkilökunnan määrä on noin 42. Rakennus on kaksikerroksinen, pääosin puurakenteinen ja suojattu vesisumusammutusjärjestelmällä.

Päivähoidon tilat sijoittuvat rakennuksen molempiin kerroksiin ja esi- ja alkuopetuksen tilat toiseen kerrokseen. Rakennuksessa on henkilöhissi ja esteetön pääsy kaikkiin tiloihin. Rakennuksen selkeä perusratkaisu mahdollistaa lyhyet yhteydet tilojen välillä sekä avarat näkymät ulos.

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat kuusi päiväkodin ryhmätilaa, ruokasali linjastoineen, sali, palvelukeittiö, keskusvarasto, siivouskeskus, tekstiilihuoltotila, kaksi monitoimitilaa ja pienkeittiötila. Sali on yhdistettävissä ruokasaliin esimerkiksi isompia yleisötilaisuuksia varten. Ryhmätilat ovat erotettavissa yhteisistä tiloista lasiseinin ja -ovin. Iltakäytölle tarkoitetut tilat ovat rajattavissa muista tiloista.

Toisessa kerroksessa sijaitsevat kaksi päiväkodin ryhmätilaa, esi- ja alkuopetuksen tilat, henkilökunnan tauko- ja työtilat, sosiaalitilat sekä kaksi ilmastointikonehuonetta. Lasten kulku kerrosten välillä tapahtuu sisäportaiden kautta. Yhteys opetus- ja ryhmätiloista leikkipihalle on katetun terassin ja kylmien ulkoportaiden kautta.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut HIMLA Arkkitehdit Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Pohjarakennesuunnittelusta vastasi Taratest Oy, LVIA-suunnittelusta Rejlers Finland Oy, sähkösuunnittelusta Ramboll Finland Oy ja rakennesuunnittelusta Sweco Rakennetekniikka Oy. Hankkeen rakennuttamisesta on vastannut Tampereen Tilapalvelut Oy.

Rakennus- ja talotekniikkaurakat kilpailutettiin EU-hankintamenettelyn mukaisina avoimina hankintakyselyinä touko/kesäkuussa 2020. Rakennustöistä vastasi päätoteuttajana Rakennusliike K ja M Lammi Oy, IV-töistä Consti Talotekniikka Oy, putkitöistä ESP Tekniikka Oy, sähkötöistä Bravida Finland Oy ja rakennusautomaatiotöistä Fidelix Oy.

Rakennustyöt aloitettiin syyskuussa 2020 ja ne valmistuivat marraskuussa 2021. Päiväkodin ja koulun toiminta alkoi tammikuussa 2022. Hankkeelle oli kaupungin investointiohjelmassa ja toteutussuunnitelmassa hyväksytty 9 992 000 euron määräraha. Lopulliset toteutuskustannukset olivat yhteensä 9 552 000 euroa eli kustannukset alittuivat 440 000 eurolla. Tämän lisäksi Pirkanmaan Voimia Oy:n keittiölaitteiden hankintakustannus oli 132 960 euroa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Isokuusen päiväkoti ja koulu -hankkeen lopputilitys hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Rakennuttamispäällikkö Jukka Kauppinen oli asiantuntijana läsnä kokouksessa ja poistui ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Virpi Ekholm, Anu Rajala, Niko Suoniemi, Jarmo Viljakka, Anni Andrejeff, Kristiina Järvelä, Elli Rasimus, Ville Raatikainen, Leena Kostiainen, Elina Kalliohaka, kitiatalous, Tampereen Tilapalvelut Oy

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)