Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 18.1.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 17 Avustushakemus Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun TKI-asiantuntijan kustannuksiin vuodelle 2023 

TRE:38/02.02.01/2023

Valmistelija

  • Liikka Max, Erityisasiantuntija

Valmistelijan yhteystiedot

Erityisasiantuntija Max Liikka, puh. 041 730 8868, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu (yhdessä Tampereen korkeakouluyhteisö) ovat osoittaneen Tampereen kaupungille 60 000 euron avustushakemuksen TKI-asiantuntijan palkkaamiseen ajalle 1.1.2023–31.12.2023. Elinvoima- ja osaamislautakunta on myöntänyt 80 000 euron avustuksen TKI-asiantuntijan palkkaamiseen ajalle 1.1.2022–31.12.2022 (14.12.2021 § 153). Päätöksessä todetaan, että vuoden 2023 avustusta tarkastellaan erikseen osana rakentuvan hyvinvointialueen kanssa käytäviä neuvotteluita.

TKI-asiantuntijan työn pääsisältöinä ovat hyvinvointialueen, Tampereen kaupungin ja korkeakouluyhteisön yhteisten tutkimus- ja kehittämisryhmien sekä konsortioiden kokoaminen ja rahoitushakemusten kohdentaminen, uudenlaisten toimintamallien ja kokeilukulttuurin kehittäminen sosiaali- ja terveyspalveluiden perustasolla, yliopistollisen sote-keskuksen tarjoamien mahdollisuuksien aktiivinen viestiminen sekä eri alojen osaamisen kohtauttaminen ja ainutlaatuisessa ympäristössä tehdyn TKI-työn näkyvyyden kasvattaminen.

Kaupin yliopistollinen sosiaali- ja terveyskeskus on ollut osa Tampereen kaupungin ja Tampereen korkeakouluyhteisön strategista yhteistyötä, jota toteutetaan syksyllä 2022 uusitun kumppanuussopimuksen viitekehyksessä. Tampereen kaupunki on vuosittain osaltaan mahdollistanut korkeakouluyhteisön tieteellistä toimintaa tukemalla erityisesti professuurien perustamista tai muuta tieteellisen toiminnan edistämistä eri tieteenaloilla.

Vaikka hyvinvointialueuudistuksen jälkeen vastuu terveyspalveluiden järjestämisestä siirtyy Pirkanmaan hyvinvointialueelle, tukee yliopistollisen sosiaali- ja terveyskeskuksen kehittämisen jatkaminen kaupungin tavoitteita muun muassa alueellisen TKIO-toiminnan kasvattamisen ja osaavan työvoiman saatavuuden varmistamisen näkökulmista.

Tampereen kaupungilla on tutkimukseen ja korkeakouluopetuksen kehittämiseen vuodelle 2023 osoitettujen määrärahojen puitteissa mahdollisuus avustaa TKI-asiantuntijan välittömissä henkilöstökustannuksissa 40 000 eurolla. 

Tampereen kaupungin hallintosäännön (1.1.2023 § 17) mukaan lautakunta päättää oman tehtäväalueensa osalta avustusten ja tukien myöntämisestä kaupunginhallituksen määräämien yleisten periaatteiden mukaisesti. Avustustoimintaa ohjeistavat Tampereen kaupungin avustusten ja apurahojen yleiset periaatteet (kaupunginhallitus 19.9.2022 § 367) sekä Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn avustusten myöntämisperusteet (elinvoima- ja osaamislautakunta 19.10.2022 § 115) -​asiakirjat.  Avustushakemusta käsiteltäessä on otettu huomioon valtiontukisääntely.

Tampereen kaupunki maksaa avustukset yhdessä tai useammassa erässä ilman avustuksen saajan laskutusta,​ kun päätös on lainvoimainen. Avustuksen saajan on järjestettävä kirjanpito ja muu seuranta siten,​ että avustuksen tarkoituksenmukaista käyttöä voidaan luotettavasti seurata ja arvioida.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Tampereen kaupunki myöntää Tampereen yliopistolle ja Tampereen ammattikorkeakoululle 40 000 euron avustuksen TKI-asiantuntijan palkkaamiseksi ajalle 1.1.2023–31.12.2023. 

Avustus maksetaan vetovoima ja edunvalvonta -palveluryhmän kustannuspaikalta 154028 (tilausnro 26419).

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esteellisyys

  • Anna-Kaisa Heinämäki

Kokouskäsittely

Anna-Kaisa Heinämäki ilmoitti olevansa esteellinen TAMK:n hallituksen jäsennyyden vuoksi. Esteellisyys todettiin Hallintolain 28 § 1 mom. 2 kohdan mukaan ja Heinämäki poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Tiedoksi

Tampereen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu, Anna-Kaisa Heinämäki, Max Liikka, Tatjaana Julin, Maija Sihvonen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.