Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 18.1.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 22 Palvelupäällikön viran perustaminen työllisyys- ja kasvupalvelujen palveluryhmään (rekrytointipalvelut ja kohtaanto, rekrytointipalvelut) 

TRE:8934/01.02.01/2022

Valmistelija

  • Saari Regina, Työllisyysjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöpäällikkö Mia Sorri,​ puh. 041 730 0460, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

TE-palvelut 2024 -uudistuksessa lakisääteiset julkiset työvoima- ja yrityspalvelut siirtyvät valtiolta kuntien järjestämisvastuulle ja kunnat tulevat toimimaan laajasti työllisyys- ja yrityspalvelujen järjestäjinä. Julkisten työvoima- ja yrityspalvelujen järjestämisvastuun toteuttamiseen kytketään valtionosuuksiin pohjautuva rahoitusmalli, joka ohjaa kuntien toimintaa nopean työllistymisen edistämiseen. Osaavan työvoiman saatavuus ja vaikuttavasti toteutuva kohtaanto ovat talouden, kasvun ja kilpailukyvyn keskeisiä tekijöitä sekä työllistyminen ja työssä pysyminen kuntalaisten hyvinvoinnin ja osallisuuden vahva edistäjä. Työllisyyttä ja osaavan työvoiman saatavuutta turvataan ekosysteemipohjaisen palvelurakenteen (elinkeinoelämä, koulutusorganisaatiot, yksityinen ja kolmas sektori, hyvinvointialue) toiminnalla ja sen kehittämisellä. Työllisyys- ja kasvupalvelujen ydintehtävänä on ekosysteemipohjaisen toimintamallin avulla edistää kohtaannon toteutumista – käydä aktiivista vuoropuhelua yritysten kanssa työvoimatarpeista, välittää yrityksiin tietoa tarjolla olevista osaajista ja räätälöidä yritysten työvoimatarpeisiin työnantajakohtaisia yksilöllisiä rekrytoinnin ratkaisuja. Samalla rakennetaan työnhakijoille räätälöityjä polkuja rekrytoiviin yrityksiin ja edistetään rekrytoitavien työssä pysymistä ja urakehitystä.

Rekrytointipalvelujen palvelupäällikön ydintehtävänä on edistää yritysten ja organisaatioiden osaavan työvoiman saantia. Hän vastaa palveluista, joiden avulla vastataan työnantajien työvoimatarpeisiin sekä tuetaan rekrytoitavien työntekijöiden työssä pysymistä ja urapolkujen kehittymistä. Palvelupäällikkö käy aktiivista vuoropuhelua yritysten ja verkostojen kanssa mahdollistaen tarvelähtöisten räätälöityjen rekrytointiratkaisujen toteutumisen ja kehittymisen. Palvelupäällikkö johtaa Rekrytointipalvelut -kokonaisuutta. Hän vastaa palvelukokonaisuuden palveluista, palveluprosesseista ja toiminnan kokonaiskehittämisestä. Hän vastaa myös strategisesti oikeasuuntaisen, laaja-alaisen ja poikkihallinnollisen kumppanuusverkoston rakentamisesta, jonka tavoitteena on yritysten ja organisaatioiden työvoiman saantia edistävän palveluekosysteemin rakentuminen ja palveluiden yhteensovittaminen. Palvelupäällikön tehtävään sisältyvät Rekrytointipalvelut -kokonaisuuden esihenkilötehtävät sekä vastuu palvelukokonaisuuden esihenkilötyön johtamisesta ja valmentavasta esihenkilötyöstä. Hän vastaa myös palvelukokonaisuuden tavoitteiden ja talouden toteutumisesta. Tehtävä on viranomaistehtävä, johon sisältyy julkisen vallan käyttöä. 

TE-palvelut 2024 -uudistuksen järjestämisvastuun siirtymiseen saakka käynnissä olevan kuntakokeilun palvelujen turvaaminen edellyttää tehtävien vakinaistamista. Vakituisilla viroilla turvataan työllisyys- ja kasvupalvelujen lakisääteisen ydintehtävän vaikuttavaan ja tulokselliseen toteuttamiseen tarvittavan osaamisen saaminen ja säilyminen organisaatiossa sekä mahdollisuus ammattitaitoiseen, asiantuntevaan ja laadukkaaseen valmistautumiseen TE-palvelut 2024 -uudistuksen tuomiin laajeneviin lakisääteisiin vastuisiin. Työ- ja virkasuhteisia tehtäviä vakinaistetaan asteittain uudistuksen edetessä. Laki työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta (1269/2020) on voimassa 31.12.2024 asti ja maaliskuussa 2023 vahvistettavassa TE-palvelut 2024 -uudistuksessa lakisääteiset julkiset työvoima- ja yrityspalvelut siirtyvät valtiolta kuntien järjestämisvastuulle 1.1.2025 alkaen.

Esitetään,​ että työllisyys-​ ja kasvupalvelujen palveluryhmään, rekrytointipalvelut ja kohtaannon rekrytointipalveluihin perustetaan palvelupäällikön virka 1.2.2023 alkaen.

Perustettavan viran tiedot:
Toimintayksikkö: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue, työllisyys-​ ja kasvupalvelujen palveluryhmä,​ rekrytointipalvelut ja kohtaanto, rekrytointipalvelut
Tehtävänimike: Palvelupäällikkö
Kustannuspaikka: 154210
Esihenkilö: Työllisyyspalvelujen johtaja
Palvelussuhteen laji: virka
Palkka: 4273,56 €/kk
Sopimus/hinnoittelu: KVTES,​ hinnoittelematon (palkkaryhmä 3)
Asema: muu
Esihenkilösasema: kyllä
Työaikajärjestelmä: KVTES,​ toimistotyöaika 36,​25 h/vko
Kokoaikainen,​ 100 %

Vakanssi sisältyy vuoden 2023 talous- ja henkilöstösuunnitelmaan.

Tampereen kaupungin hallintosäännön (1.1.2023) 42 § perusteella viran perustamisesta päättää lautakunta alaisessaan toiminnassa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueelle työllisyys- ja kasvupalvelujen palveluryhmään, rekrytointipalvelut ja kohtaannon rekrytointipalveluihin perustetaan palvelupäällikön virka 1.2.2023 alkaen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Regina Saari, Sari Oksanen, Mia Sorri

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.