Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 18.1.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 16 Elinvoima- ja osaamislautakunnan kumppanuusavustusten myöntäminen vuodelle 2023 

TRE:5028/12.03.00/2022

Valmistelija

  • Mikkonen Tuula, Suunnittelupäällikkö
  • Julin Tatjaana, Suunnittelija

Valmistelijan yhteystiedot

Työllisyysjohtaja Regina Saari, puh. 050 346 9603, elinkeinojohtaja Timo Antikainen, puh. 050 321 1279 ja kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Elinvoima- ja osaamislautakunnan kumppanuusavustukset on suunnattu rajatulle kohderyhmälle. Kumppanuusavustusta voidaan myöntää yhteisöille, joiden kanssa kaupunki tekee kiinteää yhteistyötä, tai joiden perustamista tai sijoittumista Tampereelle kaupunki on tukenut. Kaupunki sitoutuu kumppanuusavustuksilla pitkäjänteiseen yhteistyöhön ja neuvottelevaan avustamiseen. Avustusta voivat hakea voittoa tavoittelemattomat yhteisöt, jotka elinvoima- ja osaamislautakunta on hyväksynyt kumppanuusavustusyhteisöiksi.

Elinvoima- ja osaamislautakunnan kumppanuusavustettavia yhteisöjä ovat aiempien päätösten mukaisesti TITRY ry, Tampereen seudun työllistämisyhdistys Etappi ry, Tampereen Matkailuoppaat - Tampere Tourist Guides ry, Tampereen Kesäyliopistoyhdistys ry, Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus - COSS ry (MindTrek -toiminta), Suomen Musiikki & Media -Tapahtumat S.M.M. Oy, Opiskelijan Tampere ry, Pirfest ry, Tribe Tampere ry sekä korkeakouluopetuksen ja tutkimuksen tuen osalta Tampereen yliopisto.

Kumppanuusavustusta haetaan vuosittain, ellei lautakunta ole myöntänyt avustusta monivuotisena. Hakijat kutsutaan täyttämään sähköinen hakulomake. Elinvoima- ja osaamislautakunnan vuoden 2023 kumppanuusavustukset ovat olleet haettavina 24.10.–18.11.2022. Poikkeuksena on Tampereen yliopisto, jonka kanssa valmistellaan tutkimusyhteistyön kokonaisuudistamista osana korkeakouluyhteisön laajempaa kumppanuutta ja TKI-toiminnan tehostamista. Tässä vaiheessa ei siksi esitetä tutkimustoimintaan osoitettavia kumppanuusavustuksia elinvoima- ja osaamislautakunnan käsiteltäväksi lukuun ottamatta erillisenä asiana päätettävää TKI-asiantuntijaresurssin mahdollistamista Kaupin yliopistollisen sosiaali- ja terveyskeskuksen eteenpäinviemiseksi. Suomen Musiikki & Media -Tapahtumat S.M.M. Oy:n vuoden 2023 kumppanuusavustushakemukselle on myös pyydetty lisätietoja ja asian valmistelu on vielä kesken. Tämän vuoksi näitä kahta yhteisöä ei ole sisällytetty tähän päätösesitykseen.

Uudeksi elinvoima- ja osaamislautakunnan kumppanuusavustettavaksi yhteisöksi esitetään Pakolaisnuorten tuki ry:ä. Yhdistys on saanut aiemmin kumppanuusavustusta kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnalta. Hyvinvointialueuudistuksen valmistelun yhteydessä kaupungin avustustoimintaa organisoitiin uudelleen, jolloin määräraha Pakolaisnuorten tuki ry:n avustamiseen siirrettiin elinvoima- ja osaamislautakunnan alaisen työllisyys- ja kasvupalvelujen palveluryhmän budjettiin. 

Tampereen seudun työllistämisyhdistys Etappi ry:lle myönnettävään kumppanuusavustukseen esitetään sisällytettäväksi aiempaa sosiaali- ja terveyslautakunnan yhdistykselle myöntämää toiminta-avustusta vastaava avustus. Avustukseen tarkoitettu määräraha siirrettiin avustustoiminnan uudelleenorganisoinnin yhteydessä työllisyys- ja kasvupalvelujen budjettiin.  

Avustusta myönnetään yhteisön sääntöjensä mukaiseen perustoimintaan tai kohdennettuna tiettyyn toiminnan osaan. Avustusta ei myönnetä toimintaan, jonka mahdollinen tuotto käytetään omistajiensa hyväksi. Avustusta saa käyttää vain avustuspäätöksessä mainittuun tarkoitukseen. Jos avustuspäätöksessä ei ole tarkemmin yksilöity käyttötarkoitusta, avustus on käytettävä hakemuksessa mainittuun tarkoitukseen.

Esitys elinvoima- ja osaamislautakunnan kumppanuusavustuksista vuodelle 2023: 

Työllisyyspalvelut, kustannuspaikka 154810, sisäinen tilaus 28455:

TITRY ry, 471 000 euroa, (haettu 471 000 euroa). Vuonna 2022 myönnetty 471 000 euroa.

TITRY ry:n toimintaa esitetään tuettavaksi 471 000 eurolla. TITRY ry on tuotannollinen työkeskus, joka tarjoaa osatyökykyisille (esim. mielenterveyskuntoutujat), ikääntyneille, maahanmuuttajille, pitkäaikaistyöttömille ja muille heikommassa työllistymisasemassa oleville henkilöille työsuhteisia matalan kynnyksen työpaikkoja sekä työkokeilu-, työharjoittelu- ja työvalmennuspaikkoja koneistamossa, ompelimossa sekä verkkokaupan lähetyspalvelussa ja palvelupakkaamossa. Työn sisältö ja työaika räätälöidään työntekijän jäljellä olevan työkyvyn mukaiseksi. Yhdistyksen sääntöjen mukaisen toiminnan tarkoituksena on edistää osatyökykyisten ja muiden henkilökohtaisen työesteen takia vaikeasti työllistyvien työllistymisen edellytyksiä. Erilaissa määräaikaisissa työllistämistoimenpiteissä oli TITRY ry:ssä vuonna 2022 noin 70 henkilöä, ja vuoden 2023 tavoite on 90 henkilöä. Tämän lisäksi vakituisia työntekijöitä ja toimihenkilöitä on 33, joista noin 80 % on osatyökykyisiä.

Kaupungin avustus TITRY ry:lle ei ole valtiontukisääntelyn tarkoittamaa tukea. Avustus ei vääristä tai uhkaa vääristää kilpailua tai jäsenvaltioiden välistä kauppaa, ja lisäksi voidaan tulkita, että yhdistyksen toiminta ei ole Euroopan unionin toiminnasta annetun sopimuksen 107 artiklan 1 kohdassa tarkoitettua taloudellista toimintaa perustuen yhdistyksen toiminnan tarkoitukseen, joka on edistää vajaatyökykyisten ja muiden vaikeasti työllistettävien työllistämistä ja ammatillisen kuntoutuksen edellytyksiä. Edellä todettuun on päädytty vuonna 2018 TITRY ry:n avustuksen osalta tehdyn valtiotukisäätelyn huomioon ottamista koskevan asianajotoimiston selvityksen pohjalta.

Tampereen seudun työllistämisyhdistys Etappi ry, 169 225 euroa, (haettu 175 165 euroa). Vuonna 2022 myönnetty 154 740 euroa.

Tampereen seudun työllistämisyhdistys Etappi ry:n toimintaa esitetään tuettavaksi 169 225 eurolla. Kumppanuusavustukseen sisältyy aiempaa kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan yhdistykselle myöntämää toiminta-avustusta vastaava summa 7 000 euroa. Etapille on myönnetty vuonna 2022 kertaluontoisena avustuksen korotuksena uusiin tiloihin, muuttoon ja toiminnan kehittämiseen liittyen 14 560 euroa. Etapilla on vielä vuonna 2023 muuttoon liittyviä lisäkustannuksia, mm. puutyöosaston purunpoistojärjestelmään liittyen. Lisäksi Etappi kehittää palvelujaan TE-palvelu-uudistukseen liittyen yhä enemmän työpaikoilla tapahtuviksi omissa tiloissa tuotettavien palvelujen lisäksi. Tätä toimintaa ei ole mahdollista rahoittaa muista rahoituskanavista, esimerkiksi valtion työvoimapoliittisella avustuksella. Kehittämistyö tehdään tiiviissä yhteistyössä kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen kanssa. Tästä syystä avustuksen korotusta esitetään vielä vuodelle 2023. Ilman kertakorotusta avustus vuodelle 2022 on ollut 140 180 euroa ja vuokran osuus tästä on ollut 90 180 euroa. Vuokra sisältää sähkön ja veden. Etappi on hakenut inflaatiosta aiheutuvien lisäkustannusten johdosta avustuksen korotusta koko avustussummaan 8,3 prosentilla (13 425 euroa). Esitetään hyväksyttäväksi avustuksen korotus vuokran osuuteen, yhteensä 7 485 euroa. 

Tampereen seudun työllistämisyhdistys Etappi ry:n tarkoituksena on edistää työttömien pääsyä työhön tai koulutukseen ja tukea työttömien osallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia. Etappi tarjoaa tavoitteellista työhönvalmennusta pitkään työttömänä olleille, nuorille ja muuten vaikeassa työmarkkina-asemassa oleville. Valmennusjakso toteutetaan työkokeiluna tai palkkatuella ja tarjolla on monipuolisia työmahdollisuuksia mm. siivous- ja puhtaanapitoalan ja kuljetuspalvelualan tehtävissä, kiinteistönhoidossa, huolto- ja korjaustöissä, kiertotaloustoiminnoissa, huonekalujen entisöinnissä sekä toimisto- ja asiakaspalvelutehtävissä. Asiakkaille tarjottava tuki sisältää yrityskoordinaattorin ja nuorten yksilöohjaajan palvelut sekä terveyden, toimintakyvyn ja psykososiaalisen tuen ja tarvittaessa suomen kielen valmennuksen integroituna työkokeiluun tai palkkatukityöhön. Vuonna 2022 Etapilla oli 45 työkokeilijaa ja 10 palkkatukityöllistettyä. Asiakasmääriä on tavoitteena nostaa vuonna 2023. Rasti -voimavarapisteen terveyspalveluja ja keskusteluapua vuonna 2022 käytti 928 asiakasta. Luontopolkua eteenpäin -toimintapiste tarjosi työn tai koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille hyvinvointia ja työllistymistä edistävää yksilöohjausta, voimavarakursseja ja vertaistoimintaa.

Kaupungin avustus Tampereen seudun työllistämisyhdistys Etappi ry:lle ei ole valtiontukisääntelyn tarkoittamaa tukea. Avustus ei vääristä tai uhkaa vääristää kilpailua tai jäsenvaltioiden välistä kauppaa, ja lisäksi voidaan tulkita, että yhdistyksen toiminta ei ole Euroopan Unionin toiminnasta annetun sopimuksen 107 artiklan 1 kohdassa tarkoitettua taloudellista toimintaa perustuen yhdistyksen toiminnan tarkoitukseen, joka on vahvistaa työttömien elämän- ja arjenhallinnan sekä järjestää tukityötä. Edellä todettu linjaus vastaa TITRY ry:n avustuksesta tehtyä valtiontukisääntelyä koskevaa tulkintaa.

Pakolaisnuorten tuki ry, 108 000 euroa, (haettu 224 000 euroa). Vuonna 2022 sosiaali- ja terveyslautakunta on myöntänyt 108 000 euroa.

Pakolaisnuorten tuki ry:n Kölvi -toimintaa esitetään tuettavaksi 108 000 eurolla. Kölvi-toiminnan tavoite on tukea Suomeen muuttaneita, pääasiassa pakolaistaustaisia poikia ja nuoria miehiä kotoutumisen alkutaipaleella sekä katkaista jo pidempään täällä asuneiden maahanmuuttajanuorten erilaisia syrjäytymiskierteitä. Toimintaan osallistuvat ovat 12–25-vuotiaita. Kölvi -toiminta on järjestölähtöistä kotouttavaa erityisnuorisotyötä. Toiminnassa yhdistetään harraste- ja virkistetoimintaa erilaisiin tukimuotoihin. Keskeisimpiä tukimuotoja ovat kieli-, arki- ja läksyapu, yksilöllinen tuki, pienryhmätoiminta sekä vertaistuki. Kölvi -toiminnan rungon muodostaa viikkolukujärjestys, joka tarjoaa osallistujille säännöllisesti mielekästä tekemistä ja tukea arkeen. Tärkeitä työmuotoja Kölvi -toiminnan sisällä ovat vapaaehtoistyö ja nuorten demokratiakasvatus. Kölvi -toiminta tekee yhteistyötä viranomaisten, oppilaitosten ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Yhdistykselle ei esitetä myönnettäväksi haettua avustusta uuteen suunniteltuun pakolaistaustaisiin tyttöihin ja nuoriin naisiin kohdentuvaan erityisnuorisotyöhön. Tarkoitukseen ei ole vuodelle 2023 varattua määrärahaa. 

Vetovoima ja edunvalvonta, kustannuspaikka 154028:

Tampereen Kesäyliopistoyhdistys ry, 60 000 euroa (haettu 120 000 euroa). Vuonna 2022 myönnetty 115 000 euroa.

Tampereen kesäyliopisto järjestää avointa korkeakouluopetusta ja muuta ammatillisiin ja sivistyksellisiin osaamistarpeisiin vastaavaa koulutusta, mukaan lukien ikääntyvien yliopistokoulutus ja maahanmuuttajakoulutus. Tampereen kaupunki on Tampereen Kesäyliopistoyhdistyksen jäsen. Päätösvalmistelussa Tampereen kesäyliopistolle myönnettävän kumppanuusavustuksen tasoa on tarkasteltu suhteessa avustuksille varattuun määrärahaan, toiminnan strategisiin painopisteisiin sekä kumppanuusyhteisöjen taloudellisiin tilanteisiin. Kokonaisharkintaan perustuen yhdistyksen avustusmäärärahan tasoa esitetään laskettavaksi. Vuonna 2023 Tampereen Kesäyliopiston toimintaa esitetään tuettavaksi 60 000 eurolla.

Tampereen matkailuoppaat ry, 7 000 euroa (haettu 7 000 euroa). Vuonna 2022 myönnetty 6 000 euroa.

Tampereen matkailuoppaat - Tampere Tourist Guides ry:lle esitetään myönnettäväksi 7 000 euroa matkailuoppaiden täydennys- ja jatkokoulutuksen järjestämiseen sekä muuhun toimintaan. Tampereen matkailuoppaat markkinoi Tampereen kaupunkia järjestämällä linja-auto- ja kävelykierroksia kaupungissa vieraileville matkailijaryhmille useilla eri kielellä. Yhdistykseen kuuluu 29 auktorisoitua Tampere-opasta.

Opiskelijan Tampere ry, 25 000 euroa (haettu 50 000 euroa). Vuonna 2022 myönnetty 20 000 euroa.

Opiskelijan Tampere ry:lle esitetään myönnettäväksi 25 000 euroa. Tampereen vetovoiman kasvattaminen Suomen suosituimpana opiskelijakaupunkina on yksi kaupunkistrategian painopisteistä ja Opiskelijan Tampere ry on keskeinen yhteistyökumppani opiskelijayhteistyön toteuttamisessa ja kansainvälisten opiskelijoiden integroimisessa alueelle. Avustuksella yhdistys toteuttaa tapahtumatoimintaa, kuten vuonna 2018 ensimmäistä kertaa järjestetty SyysFest sekä osallistuminen Studia-messuille. Tapahtumissa yhdistyksen tehtävä on tuoda esiin Tampereen opiskelijaystävällisyyttä. Avustus kattaa lisäksi yleisen yhteistyön, joka sisältää mm. opiskelijoiden asunnonvälitys- ja avustamispalvelun, tilapäismajoituksen kehittämisen sekä kaupungin opiskelijaetujen, palveluiden ja kulttuuritarjonnan markkinointitoimenpiteet. Vuoden 2023 aikana opiskelijan Tampereen kanssa on tarkoituksena viedä eteenpäin yhteistyössä valmisteltua opiskelijaystävällisyysohjelmaa ja nyt myönnettävä avustus nivoutuu tämän ohjelman tavoitteiden eteenpäin viemiseen.

Pirkanmaan festivaalit - Pirfest ry, 40 000 euroa (haettu 45 000 euroa). Vuonna 2022 myönnetty 36 000 euroa.

Pirfest ry:lle esitetään myönnettäväksi 40 000 euroa yleiseen yhdistyksen toimintaan. Kävijä- ja elämystalous on yksi Tampereen nousevia toimialoja ja kaupungin kansainvälisen tunnettuuden kasvattaminen vetovoimaisena kulttuuri- ja tapahtumakaupunkina yksi kaupunkistrategian tavoitteista. Pirfest on 37 kulttuurifestivaalin verkosto, jonka tehtävänä on edistää maakunnan festivaalien toimintaedellytyksiä. Tampereen kaupunki on tukenut Pirfest ry:n toimintaa pitkäjänteisesti useiden vuosien ajan. Yhdistys panostaa erityisesti kumppanuuksien kehittämiseen.

Elinkeinopalvelut, kustannuspaikka 154051:

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus - COSS ry, 25 000 euroa (haettu 44 000 euroa). Vuonna 2022 myönnetty 34 000 euroa.

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus - COSS ry:lle esitetään myönnettäväksi 25 000 euroa kansainvälisen Mindtrek -teknologiakonferenssin järjestämisestä ja valmisteluista aiheutuviin kustannuksiin. Alustavan suunnitelman mukaan konferenssi pidetään tammikuussa 2024. Koronapandemia on vaikuttanut 2020–2022 tapahtumien järjestämismahdollisuuksiin ja osallistujamääriin. Tämän vuoksi myös myönnettäväksi esitettävää avustussummaa on tarkistettu. Vuoden 2024 konferenssin tavoitteena on jatkaa tapahtuman elvyttämistä ja kasvattaa sen osallistujamäärää. Kysyntää on erityisesti live-tapahtumille, jotka mahdollistavat osallistujien verkostoitumisen myös kasvotusten. Mindtrek -konferenssissa yhdistyvät avoimet tietojärjestelmät, tulevaisuuden teknologiat ja älykkäät kaupunkiratkaisut, millä on tärkeä merkitys Tampereen strategiakaudelle. Konferenssi lisää Tampereen alueen vetovoimaisuutta ja kansainvälistä kiinnostavuutta. Avustusta vuoden 2024 konferenssin järjestämiseksi on haettu vuoden 2023 haussa, koska suurin osa tapahtuman työstä ja kustannuksista ajoittuvat vuoden 2023 puolelle. Vastaavalla tavalla on toimittu myös aikaisempien vuosien kumppanuusavustushauissa.

Tribe Tampere ry, 141 000 euroa (haettu 141 000 euroa). Vuonna 2022 myönnetty 141 000 euroa.

Startup-yritysten ja ekosysteemien kehittäminen elinkeinopolitiikalla on yksi kaupungin strategiakauden tärkeistä tavoitteista. Tribe Tampere ry on vuonna 2017 perustettu yhdistys. Tampereen kaupunki on toiminut aktiivisena yhteistyökumppanina yhdistyksen käynnistämisvaiheesta ja toiminnan suunnittelusta lähtien. Yhdistys on kaupungin keskeinen kumppani startup-ekosysteemien kehittämistyössä ja se jatkaa toimintaansa uudessa startup-talossa, Platform6:ssa. Tribe Tampere ry:lle esitetään myönnettäväksi kasvuyrittäjyyttä tukevaan, startup-palveluja kehittävään toimintaan yhteensä 141 000 euroa, josta rahallinen osuus on 90 000 euroa. Lisäksi 51 000 euroa (4 250 euroa/kk, n. 15,5 euroa/m2) muodostuu toimintaan annetun ilmaisen tilan käytöstä. 

Avustustoimintaa ohjeistavat Tampereen kaupungin avustusten ja apurahojen yleiset periaatteet (kaupunginhallitus 19.9.2022 § 367) sekä Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn avustusten myöntämisperusteet (elinvoima- ja osaamislautakunta 19.10.2022 § 115) -​asiakirjat. Avustuksia myönnettäessä on otettu huomioon valtiontukisääntely. Tampereen kaupungin hallintosäännön (1.1.2023 § 17) mukaan lautakunta päättää oman tehtäväalueensa osalta avustusten ja tukien myöntämisestä kaupunginhallituksen määräämien yleisten periaatteiden mukaisesti.

Tampereen kaupunki maksaa avustukset yhdessä tai useammassa erässä ilman avustuksen saajan laskutusta, kun päätös on lainvoimainen. Avustuksen saajan on järjestettävä kirjanpito ja muu seuranta siten, että avustuksen tarkoituksenmukaista käyttöä voidaan luotettavasti seurata ja arvioida. 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Elinvoima- ja osaamislautakunnan uudeksi kumppanuusavustettavaksi yhteisöksi otetaan Pakolaisnuorten tuki ry.

Vuoden 2023 kumppanuusavustukset myönnetään seuraavasti:

  • TITRY ry:lle 471 000 euroa
  • Etappi ry:lle 169 225  euroa
  • Pakolaisnuorten tuki ry:lle 108 000 euroa
  • Tampereen Kesäyliopistoyhdistys ry:lle 60 000 euroa
  • Tampereen matkailuoppaat ry:lle 7 000 euroa
  • Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus - COSS ry:lle 25 000 euroa
  • Opiskelijan Tampere ry:lle 25 000 euroa
  • Pirfest ry:lle 40 000 euroa
  • Tribe Tampere ry:lle 141 000 euroa

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Avustuksen saajat, Regina Saari, Mia Sorri, Ilona Sola, Johanna Eskonniemi, Tuula Mikkonen, Timo Antikainen, Anna-Kaisa Heinämäki, Tatjaana Julin, Maija Sihvonen, Pauliina Laisi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.