Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 27.1.2021

Lataa  Kuuntele 

§ 15 Pirkanmaan Yrityskummit ry:n avustushakemus vuoden 2021 toimintaan 

TRE:7436/14.02.00/2020

Valmistelija

  • Antikainen Timo, Elinkeinojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Elinkeinojohtaja Timo Antikainen, puh. 050 321 1279, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Perustelut

Pirkanmaan Yrityskummit ry:n toiminta perustuu kummien vapaaehtoiseen työhön, jonka tavoitteena on Pirkanmaan alueen yritystoiminnan edistäminen ja yritysten auttaminen. Yhdistyksen toiminta on suuntautunut pirkanmaalaisten pk-yritysten auttamiseen sisältäen mm. kummisuhteiden luomisen ja ylläpitämisen, ryhmäneuvontapalvelut, perustettujen yrityksien kehittämispalvelut, kasvuyritysten tunnistamisen ja toiminnan tukemisen, asiakkaan neuvontaan valmistautumisen ohjaamisen, liiketoimintamallien toimintakonseptien tunnistamisen ja uusien synergiaetujen edistämisen. Pirkanmaan Yrityskummit ry on toiminut yhdistysmuotoisena vuodesta 2002 lähtien. Tuotteistettuja palveluita ovat yritysklinikat, tuki- ja omistajanvaihdos sekä kansainvälistymispalvelut. Vuonna 2019 yhdistyksen toiminnassa oli mukana 188 jäsentä ja 657 pk-yritystä, vuoden 2020 määrät ovat samaa luokkaa.

Pirkanmaan Yrityskummit ry mahdollistaa toiminnallaan Tampereen alueella toimivien pk-yritysten kehittämisen laajamittaisen kummitoiminnan avulla. Yhdistys edistää toiminnallaan myös Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunnan vuoden 2021 palvelu- ja vuosisuunnitelman  tavoitteita, joita ovat mm. teollisuuden uudistumisen vahvistaminen, verkostojen rakentaminen yritysten välille sekä startup- toiminnan kasvattaminen, joihin kummit pystyvät antamaan merkittävän panoksen.

Avustuksia myönnettäessä on otettu huomioon valtiontukisäätely. Tampereen kaupunki maksaa avustukset yhdessä tai useammassa erässä ilman avustuksen saajan laskutusta, kun päätös on lainvoimainen.  Avustuksen saajan on järjestettävä kirjanpito ja muu seuranta siten, että avustuksen tarkoituksenmukaista käyttöä voidaan luotettavasti seurata ja arvioida.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Tampereen kaupunki myöntää Pirkanmaan Yrityskummit ry:lle 20.000 euroa vuoden 2021 toimintaan.

Kustannukset katetaan Elinkeinopalvelujen palveluryhmän kustannuspaikalta 154051.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Timo Antikainen, Pirkanmaan Yrityskummit ry, Pauliina Laisi, Tatjaana Julin, Maija Sihvonen 

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella http://www.tampere.fi/asiointi/ tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.