Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 27.1.2021

Lataa  Kuuntele 

§ 10 Matkailu- ja tapahtumapalveluiden vuoden 2021 sopimuksen hyväksyminen, Visit Tampere Oy 

TRE:272/00.01.06/2021

Valmistelija

  • Heinämäki Anna-Kaisa, Kilpailukykyjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Elinvoima- ja osaamislautakunta vastaa Tampereen kaupungin elinkeinopalvelujen järjestämisestä. Matkailu- ja kongressipalvelujen operatiivinen toteutus on tilattu vuoden 2017 alusta alkaen Visit Tampere Oy:ltä. Visit Tampere Oy on Business Tampere Oy:n kokonaan omistama tytäryhtiö.

Tampereen kaupunkistrategian elinkeinopolitiikan tavoitteet ovat: Tampere on kiinnostavin toimintaympäristö yrityksille, Tampere on luovuuden ja innovaatioiden kohtauspaikka, kansainvälisesti houkutteleva osaamisen kaupunki ja pohjoismaiden kiinnostavin elämyskaupunki. Kaupunkistrategiassa keskeisiä tavoitteita ovat myös kestävä kasvu, hiilineutraalius sekä digitaalisuuden hyödyntäminen.

Visit Tampere Oy:n tavoitteena on edistää alueelle suuntautuvaa matkailua, vahvistaa alueen matkailuekosysteemiä sekä toteuttaa alueen markkinointia kotimaassa ja kansainvälisesti. Yhtiön tehtävänä on toteuttaa Tampereen matkailu- ja kongressipalveluja sekä niihin liittyviä markkinointi- ja kehittämistoimenpiteitä. Vuonna 2021 matkailu- ja kongressipalveluita toteutetaan neljällä toimenpidekokonaisuudella, jotka ovat:

1.    Kilpailukykyisen matkailun ekosysteemi

2.    Tampereen seudun kansainvälinen tunnettuus

3.    Kansainvälinen kasvu ja toimintaympäristön vetovoimaisuus               

4.     Koronavaikutusten lievittäminen ja liiketoimintamurrokseen vastaaminen.

Kullekin toimenpidekokonaisuudelle on määritelty keskeisimmät toimenpiteet (sopimuksen liite), joita toteutetaan sopimuskauden aikana.

Matkailu- ja kongressipalveluiden sopimuksen kokonaisarvo on 1 595 000 vuonna 2021. Summa on sama kuin edellisvuonna. Nyt käsiteltävän sopimuksen lisäksi Tampereen kaupungilla on mahdollisuus tilata erillisellä päätöksellä ja rahoituksella kaupunkimarkkinointiin liittyviä toimenpiteitä.

Matkailu- ja kongressipalvelujen osalta Tampereen kaupunki toimii osarahoittajana. Yhtiö voi hakea muuta rahoitusta eri sidosryhmiltä ja kumppaneilta yhteistyösopimusten pohjalta sekä myydä näille palveluja kuitenkin siten, ettei yhtiön sidosyksikköasema vaarannu.

Sopimus on kokonaisuudessaan voimassa 1.1.2021-31.12.2021. Sopimuksessa ja sen liitteessä on kuvattu vuoden 2021 toimenpidekokonaisuudet ja niiden työpaketit, mittarit ja indikaattorit sekä tavoitteet. Tavoitteet ja painopisteet perustuvat Tampereen kaupungin strategisiin asiakirjoihin. Yhtiö raportoi kaupungille sopimuksen toteumasta erikseen sovittavalla tavalla osana kaupungin elinkeinopolitiikan tilannekatsauksia.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Sopimus vuoden 2021 matkailu- ja tapahtumapalvelujen hankinnasta hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Toimitusjohtaja Harri Airaksinen saapui kokoukseen asian käsittelyn alussa.

Katja Karintaus saapui kokoukseen asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Visit Tampere/Harri Airaksinen, Anna-Kaisa Heinämäki, Tatjaana Julin, Maija Sihvonen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella http://www.tampere.fi/asiointi/ tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.