Kaupunginhallitus, kokous 19.12.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 519 Nuorisovaltuuston asettaminen ajalle 1.1.2023 - 31.12.2024 

TRE:8397/00.01.05/2022

Valmistelija

  • Varonen Jukka, Hallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtava koordinaattori Päivi Niskanen, puh. 050 528 7368 ja palvelupäällikkö Jukka Tapiola, puh. 040 531 4434, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton demokraattisesti toimiva nuorten vaikuttajaryhmä, joka edustaa tamperelaisia nuoria Tampereen kaupungin päätöksenteossa. Hallintosäännön 14 §:n mukaan kaupungissa on nuorisovaltuusto, jonka kokoonpanosta, asettamisesta ja toimintaedellytyksistä päättää kaupunginhallitus. Kaupunginhallitus on hyväksynyt 12.9.2022 § 362 nuorisovaltuuston toimintaohjeen, joka on tullut voimaan siten, että sitä on noudatettu vuonna 2022 toimitetuissa nuorisovaaleissa ja sitä noudatetaan vuonna 2023 aloittavan nuorisovaltuuston toiminnassa.

Hallintosäännön 97 §:n perusteella nuorisovaltuusto voi nimetä valtuuston kokoukseen edustajansa, jolla on läsnäolo- ja puheoikeus lukuun ottamatta valtuuston suljettuja kokouksia.

Kaupunginhallitus on 23.8.2021 § 376 päättänyt, että nuorisovaltuuston kahdelle edustajalle myönnetään läsnäolo- ja puheoikeus sosiaali- ja terveyslautakunnan, sivistys- ja kulttuurilautakunnan, elinvoima- ja osaamislautakunnan, asunto- ja kiinteistölautakunnan, yhdyskuntalautakunnan ja Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kokouksissa toimikaudella 2021-2023. Läsnäolo-oikeutta ei kuitenkaan ole silloin, kun käsiteltäviin asioihin sisältyy salassa pidettäviä tietoja. Lisäksi kaupunginhallitus on 30.8.2021 § 390 päättänyt, että nuorisovaltuuston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus kaupunginhallituksen kehittämiskokousasioissa toimikaudella 2021-2023.

Nuorisovaltuusto on kuntalain 26 §:n tarkoittama vaikuttamistoimielin, jonka valinnassa ei sovelleta tasa-arvolakia. Kaupunginhallituksen hyväksymän nuorisovaltuuston toimintaohjeen mukaisesti nuorisovaltuustoon kuuluu 30 nuorisovaltuuston jäsentä ja 10 nuorisovaltuuston varajäsentä. Ajalla 7.11. - 20.11.2022 järjestetyissä nuorisovaaleissa nuorisovaltuuston valituiksi ovat tulleet seuraavat jäsenet ja varajäsenet:

Jäsenet: Max Nikkari, Hilkka Liljeroos, Voitto Vellamo, Onni Joonatan Räsänen, Eetu Hukkanen, Kerttu Kajander, Tähkä Tolvanen, Iina Kairus, Aleksi Peltosaari, Helmi Hukkanen, Venla Taubert, Iiris Oksanen, Shafiqa Mirzaei, Yasmeen Shaath, Eemi Jaakola, Joosua Jussila, Oliver Priimägi, Rasmus Riikonen, Santeri Leino, Saara Kosonen, Veera Toivola, Otso Vuorinen, Nouh Hassan, Milja-Maria Halme, Pihla Pöllänen, Essi Manninen, Alma Mujcinovic, Teodor-Pavel Hiidenlampi, Sara Järvinen, Miio Leino.

Varajäsenet: Aarre Lahtelankallio, Kielo Lehvä, Ekaterina Kochetkova, Vilja Saukko, Venla Vuorinen, Laura Niemi, Mette Kämäräinen, Mikael Määttänen, Aarni Hirvonen, Liisi Ahlberg.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Asetetaan ajalle 1.1.2023 - 31.12.2024 nuorisovaltuusto.

Nuorisovaltuustoon valitaan seuraavat jäsenet ja varajäsenet: 

Jäsenet: Max Nikkari, Hilkka Liljeroos, Voitto Vellamo, Onni Joonatan Räsänen, Eetu Hukkanen, Kerttu Kajander, Tähkä Tolvanen, Iina Kairus, Aleksi Peltosaari, Helmi Hukkanen, Venla Taubert, Iiris Oksanen, Shafiqa Mirzaei, Yasmeen Shaath, Eemi Jaakola, Joosua Jussila, Oliver Priimägi, Rasmus Riikonen, Santeri Leino, Saara Kosonen, Veera Toivola, Otso Vuorinen, Nouh Hassan, Milja-Maria Halme, Pihla Pöllänen, Essi Manninen, Alma Mujcinovic, Teodor-Pavel Hiidenlampi, Sara Järvinen, Miio Leino 

Varajäsenet: Aarre Lahtelankallio, Kielo Lehvä, Ekaterina Kochetkova, Vilja Saukko, Venla Vuorinen, Laura Niemi, Mette Kämäräinen, Mikael Määttänen, Aarni Hirvonen, Liisi Ahlberg.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Nuorisovaltuusto, Päivi Niskanen, Jenna Naukkarinen, Kalle Kaunisto, Luottamushenkilömuutokset, Monetra Pirkanmaa Oy / Palkat

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.