Kaupunginhallitus, kokous 28.3.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 134 Tampere 2023, Tampereen uuden roolin perustan vahvistaminen (kehittämiskokousasia) 

TRE:2220/00.01.02/2022

Valmistelija

  • Linnamaa Reija, Strategiajohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Strategiajohtaja Reija Linnamaa, puh. 040 572 9610, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialue aloittaa toimintansa vuoden 2023 alussa. Kyseessä on erittäin merkittävä muutos Tampereen kaupungin toimintaan, kun sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen ja pelastustoimi siirtyvät hyvinvointialueen vastuulle. Tampereen kaupunki on valmistautunut uudistukseen muun muassa uuden strategian ja strategiaa konkretisoivien palvelusuunnitelmien kautta, hallitulla sote- ja pela -palveluiden siirrolla, käynnistämällä talous- ja tuottavuusohjelman valmistelun sekä jo aiemmin uudistamalla toimintamalliaan.

Vuoden 2022 alussa hyväksytyssä konsernihallinnon palvelusuunnitelmassa on esillä painopisteenä rohkeasti uudistuva kaupunki, ja tähän liittyvänä toimenpidekokonaisuutena  on kaupungin uuden perustan vahvistaminen. Asiaa konkretisoidaan palvelusuunnitelmassa toteamalla, että työ käynnistetään tukemalla Tampereen uuden strategian toiminnallistamista sekä mahdollistamalla ja koordinoimalla yhteisten tulkintojen syntymistä Tampereesta 2023.  Konsernijohtajan vuoden 2022 tavoitteissa on kirjattu, että Tulevaisuuden kaupungin rooli uudessa toimintaympäristössä on tunnistettu ja uuden toiminnan perusta ja rakenteet on valmisteltu. Kaupunginhallituksen kehittämiskokouksessa on tarkoitus käydä lähetekeskustelua Tampereen kaupungin uuden roolin perustan vahvistamisen tilannekuvasta ja suunnata jatkovalmistelua.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Kaupungin uuden roolin perustan vahvistamisesta laadittu tilannekuva ja kaupunginhallituksen käymä lähetekeskustelu asian jatkovalmistelusta merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Anna-Mari Jussila, Antti Moisander, Ilmari Nurminen ja Jouni Ovaska saapuivat kokoukseen.

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden strategiajohtaja Reija Linnamaalle, talousjohtaja Jukka Männikölle, johtaja Mikko Nurmiselle, johtaja Teppo Rantaselle, johtaja Lauri Savisaarelle, kehittämisjohtaja Leena Viitasaarelle, liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolaiselle sekä tietohallintopäällikkö Arto Kahilalle. He olivat asiantuntijoina läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistuivat ennen päätöksentekoa.

Arttu Vuori saapui kokoukseen.

Ilmari Nurminen poistui kokouksesta.

Tiedoksi

Nina Mustikkamäki, Heidi Ilvonen, Jukka Männikkö, Arto Vuojolainen, Jarkko Oksala, Niina Pietikäinen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)