Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, kokous 27.3.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 55 Muutos Tampereen kaupungin liikuntapaikkojen vuoden 2024 hinnastoon 

TRE:5563/02.04.03/2023

Valmistelija

  • Etu-Seppälä Jukka, Liikunta- ja nuorisojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Liikunta- ja nuorisojohtaja Jukka Etu-Seppälä, puh. 050 342 2812 ja hallintokoordinaattori Leila Lahti, puh. 050 554 5820, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Kalle Kaunisto, puh. 040 485 1059, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan 29.11.2023 § 61 Tampereen kaupungin liikuntapaikkojen hinnastosta vuodelle 2024. Käytännössä on havaittu tarpeita lisätä, muuttaa tai tarkentaa joitakin hinnaston kohtia.

Hinnastossa on määritelty sisäliikuntatiloissa (Pyynikin palloiluhalli, Tesoman palloiluhalli, Kauppi Sports Center ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen C-halli) pelattavien SM- tai kansainvälisen tason otteluiden hinnaksi 538,20 euroa ja ulkokentillä (Tampereen stadion ja Kaupin pesäpallostadion) pelattavien SM-tason otteluiden hinnaksi 1 380,00 euroa. Päätöksenteon jälkeen pääsarjatason seurat ovat olleet yhteydessä liikuntapalveluihin ja vedonneet otteluhintojen alentamiseksi. Tehtyjen laskelmien mukaisesti esimerkiksi 35 prosentin alennus edellä mainittuihin otteluhintoihin merkitsisi kokonaisuudessaan noin 35 000 euron vähennystä tulokertymään. Seurojen ottelukustannuksia on tuettu liikunnan projektiavustuksilla, joten vastaavasti avustuksia pienentämällä saataisiin syntymään menosäästöä. 35 prosentilla alennettuna ja pyöristettynä otteluhinnoiksi sisäliikuntatiloissa tulisi 350,00 euroa ja ulkokentillä 900,00 euroa.

Hinnastossa on määritelty Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen E-halliin vuorokausihinnaksi 1 500,00 euroa. Käytännössä on todettu tarpeelliseksi määritellä vastaava hinta myös D-halliin.

Uimahallien sarjarannekkeiden ja erityisuimakorttien myynti on lopetettu 31.12.2023, mutta olemassa olevat sarjarannekkeet ja erityisuimakortit voi käyttää loppuun niiden voimassaoloajan puitteissa. Lisäksi sarjarannekkeita ja -kortteja on käytössä kuntosaleilla ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Hinnastoon tulisi lisätä maininta, että mikäli henkilökohtaisen sarjarannekkeen tai -kortin haltija on sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi määrätty liikuntakieltoon, jonka yhtäjaksoinen pituus on vähintään kaksi kuukautta, on hän oikeutettu saamaan vastaavan ajan jatkoa rannekkeen tai kortin voimassaololle. Asiakkaan tulee todistaa liikuntakielto lääkärintodistuksen tai muun luotettavan selvityksen avulla.

Esitetään, että 1.5.2024 alkaen:

  • Sisäliikuntatiloissa pelattavien SM- tai kansainvälisen tason otteluiden hinta on 350,00 euroa.
  • Ulkokentillä pelattavien SM-tason otteluiden hinta on 900,00 euroa.
  • Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen D-halliin lisätään vuorokausihinta 1 500,00 euroa.
  • Uimahallien sarjarannekkeiden ja -korttien voimassaoloaikaa voidaan jatkaa vastaava aika, mikäli asiakas lääkärintodistuksella tai muulla luotettavalla tavalla osoittaa, että on ollut liikuntakiellossa yhtäjaksoisesti vähintään kaksi kuukautta.

 

Esitetyt muutokset on kirjattu korostettuna tämän asian liitteenä olevaan hinnastoon.

Päätösvallan peruste: Hallintosäännön (1.3.2024) 17 § mukaisesti lautakunta päättää oman tehtäväalueensa osalta palveluista ja tuotteista perittävien maksujen hyväksymisestä. Kulttuuri- ja vapaa- aikalautakunta on siirtänyt tätä toimivaltaa osittain viranhaltijoille (21.6.2023 § 11), mutta toimivallan siirto ei koske nyt kyseessä olevia hintoja. 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Savisaari Lauri, Johtaja

Hyväksytään seuraavat muutokset liikuntapalvelujen vuoden 2024 hinnastoon:

  • Sisäliikuntatiloissa pelattavien SM- tai kansainvälisen tason otteluiden hinta on 350,00 euroa.
  • Ulkokentillä pelattavien SM-tason otteluiden hinta on 900,00 euroa.
  • Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen D-hallin vuorokausihinta on 1 500,00 euroa.

 

Lisäksi hinnaston ehtoihin tehdään lisäys henkilökohtaisten sarjarannekkeiden ja -korttien osalta siten, että henkilökohtaisten sarjarannekkeiden ja -korttien voimassaoloaikaa voidaan jatkaa vastaava aika, mikäli asiakas lääkärintodistuksella tai muulla luotettavalla tavalla osoittaa, että on ollut liikuntakiellossa yhtäjaksoisesti vähintään kaksi kuukautta.

Muutokset tulevat voimaan 1.5.2024 alkaen. Muilta osin liikuntapaikkojen hinnasto vuodelle 2024 säilyy ennallaan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Jukka Etu-Seppälä, Leila Lahti, Jari Tolvanen, Mikko Heinonen, liikuntapalvelut asiakaspalvelu, liikunta- ja nuorisopalvelut viestintä, Jaana Hartman, Päivi Lehtinen, Pirjo-Liisa Länkinen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.