Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, kokous 27.3.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 57 Avustushakemus Tampereen Työväen Teatterin peruskorjaushankkeen suunnittelun rahoittamiseksi vuosille 2024 ja 2025 

TRE:5286/02.02.01/2023

Valmistelija

  • Savisaari Lauri, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja Lauri Savisaari, puh. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Kalle Kaunisto,​ puh. 040 485 1059,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto päätti vuoden 2024 talousarviota ja vuosien 2025–2027 taloussuunnitelmaa koskevassa päätöksessä, että Tampereen Työväen Teatterin perusparannuskustannuksiin vuosina 2026–2027 varaudutaan osallistumaan yhteensä 17 milj. euron suuruisella summalla. Teatterirakennuksen omistava Tampereen Työväen Teatterin talosäätiö sr on lähestynyt kaupunkia pyynnöllä osoittaa taloussuunnitelmassa hankkeelle varatusta summasta hankkeen suunnittelukustannuksiin vuosina 2024–2025 yhteensä 1 milj. euroa, joka jaettaisiin niin, että kaupunki tukisi hankkeen suunnittelua 400 000 eurolla vuonna 2024 ja 600 000 eurolla vuonna 2025. 

Kaupunginvaltuusto päätti 19.2.2024 (§ 26) muutoksista vuoden 2024 talousarvioon. Valtuusto päätti lisätä 400 000 euroa kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan talousarvion investointimenoihin Tampereen Työväen Teatterin peruskorjaushankkeen suunnitteluun. Kaupungin aiemman linjauksen mukaan vuosina 2026–2027 varaudutaan avustamaan Tampereen Työväen Teatterin perusparannushanketta enintään samalla summalla, mitä opetus- ja kulttuuriministeriö hanketta avustaa, enintään kuitenkin 17 milj. eurolla. Nyt myönnettävä investointiavustus ei kasvata avustuksen kokonaissummaa, vaan vuosina 2024–2025 maksettavat avustukset pienentävät vastaavalla summalla myöhemmin vuosina 2026–2027 maksettavaa avustusta.

Päätöksen valmistelussa on huomioitu valtiontukisääntely ja hallintolaissa (434/2003) säädetyt hyvän hallinnon perusteet sekäTampereen kaupungin avustusten ja apurahojen yleiset periaatteet (kaupunginhallitus 19.9.2022 § 367) ja Tampereen kaupungin kulttuuriavustusten myöntämisperusteet (kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 29.11.2023 § 54).

Päätösvallan peruste: Tampereen kaupungin hallintosäännön (1.3.2024) 17 § mukaisesti lautakunnan tehtävänä on vastata palvelujen järjestämisestä, tuottamisesta ja kehittämisestä kaupunkistrategian, palvelusuunnitelman ja talousarvion linjausten mukaisesti. Lisäksi lautakunta päättää oman tehtäväalueensa osalta avustusten ja tukien myöntämisperusteista ja myöntämisestä kaupunginhallituksen määräämien yleisten periaatteiden mukaisesti.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Savisaari Lauri, Johtaja

Tampereen Työväen Teatterin talosäätiö sr:lle myönnetään 400 000 euron investointiavustus vuodelle 2024. Vuoden 2025 avustuksesta päätetään erikseen, kun valtuusto on päättänyt vuoden 2025 talousarviosta. Investointiavustus maksetaan kulttuurin palveluryhmän investointimäärärahasta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esteellisyys

  • Sofia Julin ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyyn. Esteellisyys todettiin hallintolain 28 § 1 mom 5 kohdan perusteella ja hän poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kokouskäsittely

Juhana Suoniemi poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana, paikka jäi tyhjäksi.

Tiedoksi

Tampereen Työväen Teatterin talosäätiö sr, Juha Yli-Rajala, Lauri Savisaari, Jukka Männikkö, Vesa-Matti Kangas, Päivi Lehtinen, Jaana Hartman

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.